Skilsmisse med fælles barn

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Triluz
Indlæg: 9
Tilmeldt: 10.02.2016 22:28:13

Skilsmisse med fælles barn

Indlæg af Triluz » 12.09.2019 12:21:46

Jeg har en masse spørgsmål, som jeg håber nogen kan hjælpe med at besvare :-) Min mand og jeg skal skilles, men jeg er usikker på, hvordan vi gør i forhold til opholdstilladelse.

Han har midlertidig opholdstilladelse og hans datter på 7 år bor også hos os og har også midlertidig opholdstilladelse. Vi har et fælles barn på 1 år, som er dansk statsborger.

Jeg har lige læst, at fordi der er fælles barn, så tager en skilsmisse 3 måneder. Men hvordan skal vi forholde os til min mands og hans datters opholdstilladelse? Skal de begge søge på ny, så min mand søger om opholdstilladelse pga vores fællesdatter og hans datter søger pga af sin fars opholdstilladelse?
Skal der søges om ny opholdstilladelse før vi søger skilsmisse, inden de 3 måneder en skilsmisse tager eller først når skilsmissen er gået igennem?
Er der regler for, hvornår vi må flytte fra hinanden? fx før eller efter skilsmissen, efter der er søgt om ny opholdstilladelse, efter der er givet opholdstilladelse på baggrund af fælles barn?

mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Skilsmisse med fælles barn

Indlæg af mh1 » 02.10.2019 09:42:58

Hvis der er god tid tilbage på opholdstilladelserne:

Din mand vil på et tidspunkt få brev om at US (Udlændigestyrelsen) overvejer at inddrage hans opholdstilladelse, og de spørger om han kan angive grunde til at det ikke skal ske. Han skynder sig at svare på brevet, evt. med hjælp fra en retshjælp/advokat, som giver retshjælp, at han har et dansk barn i DK, som han har del i forældremyndigheden over (hvis det er tilfældet) med hvilket han har regelmæssigt samvær. Hvis han også har et job, han har haft i min. to år, anfører han også det (også hvis han ikke har haft det så længe, men de min. to år giver bedre chancer).

Jeg formoder at datteren får et tilsvarende brev, men svaret på hendes afhænger af, hvor længe hun har været i DK. Hvis hun er udenlandsk statsborger født i DK, og/eller har været i DK med opholdstilladelse i det meste af sit liv, har hun opnået en selvstændig tilknytning til DK, og i givet fald anføres længden af hendes ophold, tilknytning til det danske samfund, skole mv.

Altså: ikke søge om ny opholdstilladelse, hvis der er god til tilbage på den nuværende.

Når der søges direkte skilsmisse, bortfalder grundlaget for opholdstilladelsen fsv. teknisk set senest når skilsmissen bevilges, så om man flytter fra hinanden før eller efter har ikke stor betydning. GRUNDLAGET bortfalder automatisk, men opholdstilladelsen gælder indtil den bliver inddraget. Den bortfalder altså ikke bare 'af sig selv'. Derfor skal der først søges om bevarelse, når der 'trues' med inddragelse.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar