Familiesammenføring med børn og ikke ægtefælle

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
mandmAmerikanskone
Indlæg: 12
Tilmeldt: 21.03.2021 22:23:00

Familiesammenføring med børn og ikke ægtefælle

Indlæg af mandmAmerikanskone » 26.10.2021 14:49:16

Kære ÆUG,

Grundet de firkantede integrationskrav kan min Amerikanske kone og jeg ikke benytte os af FS i gennem ægtefælle-ruten da vi kun har 3 ud af 6 krav (mit danske sprog + hendes engelske + hendes uddannelse). Derfor tænkte vi (og en hjælpende advokat) at bruge FS-ruten i gennem en af vores mindreårige børn. Det var i hvertfald strategien for de sidste 2-3 måneder og ansøgningen er heller ikke så slem og vi kan bygge en god sag/historie, men nu når de 90 dages visum runder ned, sidder jeg med en KÆMPE klump i halsen da jeg læste dette på nyidanmark (venligst se nedenstående):

https://www.nyidanmark.dk/da/Applying/F ... iliemedlem
"Du hører også til gruppen af øvrige familiemedlemmer, hvis du er voksen, og søger familiesammenføring med dit mindreårige barn, der bor i Danmark.

Hvis barnets anden forælder er din ægtefælle, indgår hele familien i vurderingen, og du skal derfor søge ægtefællesammenføring i stedet. Læs mere om ægtefællesammenføring"


Står der virkeligt at vi SKAL gå igennem FS med mig som ægtefælle (og de henholdsvis sort-hvide integrationskrav) og at den ansøgning “indgår hele familien i vurderingen.”???? Dette giver slet ikke mening for os, da integrationskravende jo ikke handler om hele familien men kun ægtefællen, udlændingen, og Staten (og netop ikke mindreårige børn). Jeg er nu bange for at vi ikke må søge i gennem vores yngste og bliver afvist med det samme… da vi er gift med 3 børn...

Et kort, men hurtigt svar vil være guld værd, så jeg håber der er en rar sjæl derude med nogen gode nyheder.

Tusind tak på forhånd.

Besvar