Ophold som medfølgende ægtefælle/familie til dansk statsborger med uddannelse på positivlisten

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Newdream156
Indlæg: 7
Tilmeldt: 04.06.2013 18:34:07

Ophold som medfølgende ægtefælle/familie til dansk statsborger med uddannelse på positivlisten

Indlæg af Newdream156 » 10.09.2023 10:38:35

Jeg er dansk statsborger og bosiddende i Danmark. Jeg har en uddannelse på positivlisten og har forstået at det er muligt at opnå medfølgende ægtefælles / families opholdstilladelse på grundlag heraf … Jeg har også ansættelse indenfor mit uddannelsesområde. Gælder denne mulighed stadig?

Hvis, så …

Er ansøgningen om ophold som medfølgende ægtefælle/familie… omfattet af reglen om processuelt ophold?

Skal vi følge reglerne for medfølgende ægtefælle/familie ? Der er punkter der skal fortolkes, hvilket resultat giver det …
F.eks så er min ægtefælles opholdstilladelse afhængig af min opholdstilladelse ifb med et specifikt job. Men jeg har som udgangspunkt permanent opholdstilladelse? Som dansk statsborger. Hvordan anskues det?

Ang. behov for arbejdstilladelse. Jeg er kommunalt ansat og vi planlægger at min kone skal søge job ved samme kommune, men i en anden afdeling. Jeg er indenfor undervisning, hun vil søge indenfor social og sundhed. Vil det kræve en arbejdstilladelses ansøgning?
Kan hun frit arbejde indenfor andre områder?

Hvordan er vi stillet ifm. en eventuel barsel?

Hvor skal ansøgningen indgives? I min kones hjemland eller under lovligt ophold i Dk (visum)? Kan min kone opholde sig i hjemlandet og vi søger derfra/jeg søger fra Dk?

Mvh
NewDream156

Besvar