Brev til ministeren fra en facebookgruppe

Her kan du skrive om/søge information om få din ægtefælle / partner sammenført til Danmark efter de almindelige danske regler.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Kim P. Nyberg
Indlæg: 3110
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Brev til ministeren fra en facebookgruppe

Indlæg af Kim P. Nyberg » 29.07.2023 13:48:37

Nedenstående brev blev sendt i torsdags:

Strategigruppen har i dag sendt følgende brev:

Til Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek.

Vi går ud fra, at du selv har børn.

Hvad ville du sige til, hvis regler, der indlysende stred mod både tiltrådte konventioner og al almindelig menneskelig erfaring, betød, at dine børn måtte undvære dig i 5 år af deres barndom, og at myndighedernes langsommelighed derefter betød, at dine børn måtte undvære dig mere end et år mere? Hvad ville du sige til, at dine børn ikke fik mulighed for at vokse op sammen med dig i over 6 år? Hvad ville du sige til, at du med de mange sager, der forventes genoptaget, fortsat heller ikke ville ane, hvornår din sag ville blive genoptaget endsige afgjort og hvornår du dermed reelt endelig ville få mulighed for at se dine børn igen? Ville du synes, at det var ok? Ville du? Eller ville du synes, at ministeren på området skulle gøre alt, hvad vedkommende overhovedet kunne for at gøre den meget store og alvorlige skade, som reglerne har forvoldt din familie, god igen?

Du er nok allerede nu klar over, at det, som vi henviser til med ovenstående, er, at EU-Domstolen den 5. maj 2022 har afsagt en dom, som betyder, at Danmark skal ændre praksis på familiesammenføringsområdet, og hvor der skal ske genoptagelse af de mange sager, hvor der siden 10. maj 2017 er givet afslag på ægtefællesammenføring til tredielandsstatsborgere, der er forældre til et dansk barn. Praksis skal i henhold til dommen ændres, så den fremadrettet indeholder en formodning for, at der er et afhængighedsforhold mellem et barn og dets forældre, hvis forældrene bor sammen med barnet og i det daglige er fælles om at tage sig af barnet i bred forstand.

Dommens resultat turde være en fuldstændig selvfølge, men den danske praksis viser endnu engang, hvor langt ude Danmark på regeringsniveau er i disse år på udlændingeområdet.

Måske du og regeringen skulle overveje at prioritere ministeriets ressourcer på at få ryddet op bl.a. efter domme som denne istedet for at bruge ressourcer på flere nye populistiske strammerforslag?

Vi håber, at du nyder din sommerferie sammen med din familie.

Med venlig hilsen
Søren Torrild og Jeanette Christensen

Medlemmer af den tværpolitiske FaceBook-gruppe “Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik!”

(48.400 medlemmer)
Seniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser

Besvar