Forstå besøgskravet på få minutter

Her kan du skrive om/søge information om få din ægtefælle / partner sammenført til Danmark efter de almindelige danske regler.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Kim P. Nyberg
Indlæg: 2550
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Forstå besøgskravet på få minutter

Indlæg af Kim P. Nyberg » 13.08.2022 12:17:55

Besøgskravet kan ligeledes skabe forvirring, ikke mindst på grund af måden, den er forklaret på nyidanmark.dk.

Forklaringen dér lyder nemlig, at udlændingen skal have besøgt Danmark mindst én gang. Så lad os kigge lidt nærmere på, hvad det betyder.

For at I kan søge familiesammenføring efter udlændingelovens regler, er det et krav, at udlændingen har været her i landet mindst en gang i sit liv. Der er ikke beskrevet nogen forældelsesfrist på dette besøg, og derfor må man gå ud fra, at en sådan ikke findes eller kan gøres gældende fra myndighedernes side.

Nogle tolker besøgskravet således, at udlændingen skal gennemføre et helt visumbesøg, derefter tage hjem og først ved næste besøg kan søge familiesammenføring. Fortolkningen er forkert. Det er nok, at udlændingen har sat sin fod på dansk jord. I princippet kan udlændingen således krydse grænsen til Danmark, ankomme til den bolig, du bor i, og derefter tage ind til Udlændingestyrelsen med FA1 ansøgningsskemaet.

Hvis vedkommende er taget hjem igen, kan FA1 ansøgningsskemaet indgives via en dansk ambassade eller konsulat i hjemlandet. Vedkommende kan blot ikke komme til Danmark eller andre Schengen lande, så længe sagen er under behandling.

Har man fået afslag både på visum, så man bliver forhindret i at opfylde besøgskravet, og på familiesammenføring med henvisning til, at besøgskravet ikke er opfyldt, kan man sende disse afslag til Udlændingestyrelsen og bede om fornyet behandling. Ifølge deres eget udsagn til os, må de nemlig ikke både forlange, at besøgskravet skal opfyldes, og forhindrer udlændingen i at opfylde det. Dermed SKAL de sige ja til enten visum eller familiesammenføring, forudsat alle øvrige betingelser er opfyldt.
Seniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser

Besvar