Side 1 af 1
familiesammenføring blanket
: 04.12.2013 20:01:12
af skorpion
Hej
spørgsmål om blanketten FA1, Fs efter danske regler.
Skema 1, side 3, spørger den om STILLING, øverst på siden. Skal vi antage stilling som hvad min mand er uddannet som?
Jeg er 24 og min mand er 23½. Jeg har ikke modtaget kontanthjælp. Jeg skal udfylde tilknytningskravet.
Jeg har dokumenter som:
Skema 2, kopi af pas, lejekontrakt, ægteskabsbogen, afsluttende eksamensbevis fra folkeskolen, STX, elevkontrakt, afsluttet erhvervsakadamiuddannelse, kontrakt af min ansattelse på apotek, de sidste 3 mdrs løn, udtalelse fra kommunen.
Min mand har: Skema 1, kopi af pas, ægteskabsbogen, kopi af flybilletter, kopi rejsesygeforsikring.
i forbindelse med min ægteskab, har jeg ændret mit efternavn, Us sagde at ægteskabsbogen var bevis på min navneændring. Vores ægteskabsbog er tyrkisk, men der er ordbog bagers i bogen, så jeg går ikke ud fra at den skal oversættes af en autoriseret.? Det var ihvertfald ikke et problem da jeg skulle bruge den hos borgerservice.
Jeg har fulgt tjeklisten i FA1 skema nøje, er der noget I kan se jeg mangler ud fra det jeg skriver foroven??
Re: familiesammenføring blanket
: 05.12.2013 14:26:47
af fundiver199
skorpion skrev:Skema 1, side 3, spørger den om STILLING, øverst på siden. Skal vi antage stilling som hvad min mand er uddannet som?
I skal skrive sandheden. Hvis han arbejder som bartender, skriver I "bartender". Hvis han arbejder som advokat, skriver I "advokat". Og hvis han er arbejdsløs, skriver I "arbejdsløs".
Mig bekendt bruges oplysningen ikke til noget som helst. Så I kan også bare skrive "julemand" eller "center øl henter", hvis I synes, det er sjovt
Re: familiesammenføring blanket
: 05.12.2013 17:50:35
af skorpion
hahaha, hvor er du sjov
))))
Vi har indgivet vores ansøgning om FS hos US idag. Min mands visum udløber om 1 måned, men vi vil søge i god tid. Manden der ekspederede os virkede til at være en sød mand. Han kiggede alle siderne igennem og sagde, at alt var OK. Han kiggede lidt for længe på vores lejekontrakt og det gjor mig lidt nervøs. (Vi lejer et enkeltværelse i et hus hvor der i alt er 6 værelser, og vi er i alt 7 personer. 153m2 i det hele). Han sagde at han ikke rigtig kunne se om vi lejede det hele eller andet, og jeg sagde at på første side kan man se at vi har sat kryds der hvor der står: et værelse. Tror i, vi opfylder boligkravet? jeg blev lidt nervøs for hans reaktion.
Jeg er ikke født og opvokset i DK, har været i DK i 12 år, er dansk statsborger, men skal stadig opfylde tilknytningskravet. Så jeg vedhæftede alle kopier af min uddannelse/arbejde/skolegang. Manden sagde at det behøves ikke, da jeg er dansk statsborger, men jeg sagde at jeg alligevel gerne vil udleverer dem med resten af FA1 forsikkerhedsskyld.
Min mand fik taget biometri, det tog 5 sekunder. Så fik vi en kvittering på det.
Så fik vi et stempel i min mands pas, så selvom visumet udløber så må han blive her indtil sagen bliver behandlet.
Ekspedienten informerede derudover at vi om ca.1 månedstid vil får sendt et brev vdr. vores ansøgning, den forstod jeg ikke helt hvad det gik ud på???? ved i ?
Så sagde han, at alt ser godt ud, han vil sende dem videre, og vores sag vil blive behandlet inden for 3 måneder. Men jeg har ikke fået et sagsnr eller andet så man kan følge sin sag på netten, er det noget man selv skal bede om? det kan også være vi har fået det, ved bare ikke hvor?
Re: familiesammenføring blanket
: 05.12.2013 20:14:00
af Lelou
Det brev der refereres til er blot en bekræftelse på at udlændingestyrrelsen har modtaget jeres ansøgning. Den modtager man ca. 1 måned efter man har afleveret ansøgningen. I brevet står bl.a om de behandler ansøgningen efter "selvbetjeningsmodellen" som tager max 3 måneder. Ukomplicerede fuldt belyste sager kommer i denne bunke.
Sagsnummer på jeres ansøgning kan du se når udlændingestyrrelsen har registreret jeres sag. Log in på Nyidanmark.dk med NemID og se under "opholdssager" tror jeg det hedder. Så kan I se sagsnummer og sagsforløbet. Der kan gå op til 14 dage før sagen er registreret. Når I får bekræftelses brevet vil sagsnummeret ligeledes fremgå på dette.
Re: familiesammenføring blanket
: 27.12.2013 22:34:16
af skorpion
Som skrevet før, har min mand fået et stempel i sit pas. Der står kort at han har søgt om familiesammenføring FA1 hos udlændingestyrelsen, dato.
Vi blev oplyst, at når hans visum udløber, så gælder stemplet som hans "opholdstilldelse/visum" til sagen bliver afgjort. Kan det passe? Min mands oprindelige visum udløber om et par dage, og jeg er bange for at kan få karantæne ligepludselig. Der er ikke gået 1 måned endnu + jul, nytår ferie, så jeg tror vores brev som er en slags kvittering forsinker lidt.? håber nogen kan oplyse mig mere.
Re: familiesammenføring blanket
: 28.12.2013 09:34:38
af fundiver199
Som hovedregel kan man få processuelt ophold og vente i Danmark, til sagen er afgjort. Der er dog to ting, der kan gå galt:
1) Ansøgningen kan blive afvist, fordi den mangler de oplysninger og den dokumentation, der er nødvendig for, at US kan behandle den. Det kan f.eks. være, hvis du ikke har vedlagt erklæring fra kommunen om modtagelse af sociale ydelser, eller I ikke har vedlagt kopi af jeres vielsesattest, eller der er dele af skemaet, som I slet ikke har udfyldt, selvom I skulle udfylde det. Normalt vil I så få et brev med et frist på 14 dage til at rette op på manglerne, men hvis I ikke gør det, bliver ansøgningen afvist. Og så kan din mand selvfølgelig ikke få et processuelt ophold.
2) Der kan være bestemte grunde til at tro, at ansøgningen er afleveret med det afgørende formål at forlænge et visumophold med et processuelt ophold. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis I har søgt tidligere og fået afslag pga. 24-års reglen. Og så herefter søger igen, selvom I stadig ikke er fyldt 24 (23½) år. Hvis der er sådanne "bestemte grunde til at tro....", får din mand 5 års visumkarantæne, fordi US ikke gider bruge tid på at behandle ansøgninger, der er ren og skær spekulation i muligheden for processuelt ophold.
Så ja din mand kan godt risikere at få visumkarantæne, hvis han bliver i Danmark, efter hans visum er udløbet. Men kun i de to ovennævnte situationer.