Ægteskab i Kenya - Hvem har prøvet dette/anbefaling af advokat?

Her kan du skrive om/søge information om ægteskab og vielse i DK og udlandet.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Ægteskab i Kenya - Hvem har prøvet dette/anbefaling af advokat?

Indlæg af mh1 » 05.07.2022 08:33:19

HAR I allerede forsøgt at søge visum til din forlovede? Eller har du hørt om sådanne afslag fra andre? Hvis din forlovede for ret nyligt har fået afslag, er der risiko for et nyt, også efter ægteskab, selvom der som hovedregel gives til ægtefæller.

Du kan ganske gratis se en checkliste mm. her for hvad du/I skal sørge for i forbindelse med at søge om at blive viet i Kenya:
https://cmadvocates.com/registration-of ... -national/

Dine danske dokumenter skal legaliseres på omstændelig vis, fordi Kenya ikke er et apostilleland. Du skal henvende dig til den kenyanske ambassade i Stockholm for det: https://kenyaembassystockholm.com
Den ligger Birger Jarlsgatan 37, 2nd Floor, P.O. Box 7694, 103 95, Stockholm.

Sæt fire uger i Kenya af til at få tingene på plads. Ansøgning om visum til din ægtefælle kan indleveres, så snart I har vielsesattesten, som jeg formoder vil være på engelsk (også), fordi du er udlænding, og dermed behøver den ikke oversættelse til brug i DK. Dog vil det være bedst at få den legaliseret først, og den skal under alle omstændigheder legaliseres før I kan bruge den til at søge fs. Henvend jer skriftligt til den danske ambassade i Kenya for at få den nøjagtige procedure at vide: https://kenya.um.dk/en/about-us/contact

En ægtepagt om særeje burde ikke være noget problem i forhold til din forlovede, da den kenyanske formueordning er særeje. MEN I skal jo begge skrive under på den, så du må 1) få den affattet på engelsk, 2) få den underskrevet, når du kommer til Kenya, og 3) få den notariseret der.

Som skrevet er hovedreglen at der gives visum til ægtefæller. Hvis du har muligheden for det, kan du sikre jer at visum gives, ved at du tager bopæl i et andet EU-EØS-land (i minimum tre måneder, derefter kan I flytte til DK), og I søger om visum til din ægtefælle, så snart du selv er registreret på adressen. Så har du nemlig RET til at få din ægtefælle på besøg og også til at få familiesammenføring.
Læs om muligheden her: https://www.aegteskabudengraenser.dk/fa ... eureglerne
mh
Rådgiver for ÆUG

mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Ægteskab i Kenya - Hvem har prøvet dette/anbefaling af advokat?

Indlæg af mh1 » 15.07.2022 08:27:52

1). A Certificate of No Impediment to Marriage from the foreigner’s country of nationality to provide proof of no other existing - Hvad er det (fagterm) på dansk og hvilken myndighed kan udstede dette bevis på at man ikke er gift?

Gå ind på linket her, gå ned i yderste højre kolonne og klik på knappen under “Ansøg om vielse i udlandet”
https://familieretshuset.dk/proevelsese ... i-udlandet

2). Copy of license of the Minister of Faith. Hvad er det (fagterm) på dansk og hvilken myndighed kan udstede dette bevis?
En muslimsk kvinde må ikke gifte sig med en ikke-muslim, derfor kræves bevis på hvilket trossamfund man tilhører. For dit vedkommende evt. en dåbsattest i engelsk udgave/oversættelse, og evt. en erklæring fra din sognepræst om at der ingen religiøse forbud er mod den påtænkte vielse. Hvis du ikke er døbt, ved jeg ikke, hvad du kan sætte i stedet udover en erklæring om at du ikke tilhører nogen tro, som forbyder det påtænkte ægteskab.

3). Jeg har hørt noget om at man skal have en prøvelsesattest udstedt, samt dokumenter der skal underskrives i udenrigsministeriet??
Se under 1)

4). Jeg har tidligere ansøgt om turistvisa til en tidligere kæreste, hvor vi fik afslag, min nuværende kæreste og jeg har ikke ansøgt endnu. Vil det have en negativ effekt at jeg i et andet forhold har fået et afslag?
Det burde det ikke. Det kan have negativ effekt, hvis man ‘serie-importerer’ ægtefæller for at skille sig fra dem, så såre de får permanent ophold - noget der var et pænt stort problem dengang det kun tog 3 år at få permanent. Det er i øvrigt ikke dig, men ansøger, der får afslag.

5). Vi planlægger at få børn - vil det have en positiv effekt på ansøgning om visum til DK hvis vi både er gift og har børn. Der skulle være noget med en eller anden konvention der handler om at forældre ikke må adskilles fra deres børn eller??
Nej, nej og atter nej. Der er en konvention, der beskytter retten til et eksisterende, veletableret familieliv, men ingen som beskytter ægtefællers ret til at etablere samliv i DK, med eller uden børn. Der ville jo nærmest ingen grund være til eksistensen af ÆUG, hvis det var så nemt.

Alle dine danske dokumenter skal være på engelsk også, eller oversættes til engelsk, og legaliseres.
mh
Rådgiver for ÆUG

mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Ægteskab i Kenya - Hvem har prøvet dette/anbefaling af advokat?

Indlæg af mh1 » 01.08.2022 09:51:21

DK har afskaffet 'autoriseret translatør'-certifikation, og du kan derfor godt selv oversætte og få legaliseret et dansk udstedt dokument til et apostilleland, MEN Kenya er jo ikke et apostilleland, så du må forhøre dig på den kenyanske ambassade om, hvorvidt de accepterer sådanne oversættelser.

Men behøver du oversættelse overhovedet? Du kan få de dokumenter du har brug for fra Danmark på engelsk, og engelsksprogede dokumenter fra udlandet behøver ikke oversættelse, 'kun' legalisering. Engelsk er et af Kenyas officielle sprog.

https://um.dk/rejse-og-ophold/legaliser ... dokumenter

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til ... i-udlandet
https://um.dk/rejse-og-ophold/legaliser ... dokumenter

https://mfa.go.ke/authentication/

Nej, jeg kender ikke til nogen bestemte sider for oprettelse af ægtepagt. Du kan uden tvivl finde flere, hvis du søger på 'ægtepagt online', MEN I skal begge underskrive, og ægtepagten skal tinglyses for at være gyldig.

Jeg går ud fra at du har en formue og pensionsordning, du har brug for at beskytte, og jeg vil anbefale at du får en advokat til at hjælpe dig med udformningen, så den bliver præcis som du har brug for.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar