Nordisk/USA

Her kan du skrive om/søge information om ægteskab og vielse i DK og udlandet.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
mallade
Indlæg: 1
Tilmeldt: 27.06.2022 21:59:25

Nordisk/USA

Indlæg af mallade » 27.06.2022 22:14:16

Hej, jeg vil gerne giftes med min bedste ven og kæreste fra USA. Jeg er fra et andet nordisk land og bor i DK. Vi har aldrig mødt hinanden i virkeligheden, men har tilhørt den samme livssynsgruppe (nordisk) og kommunikeret over video/chat nu i lidt over et år, så vi er meget sikre på, at når han kommer til DK, at vi vil giftes.

Jeg har været inde og kigget på familierettens ansøgningsskema om prøvelsesattest. Der står at man skal opgive dato for visum for indrejse og udrejse. Men han er jo fra USA så han behøver ikke visum. Han kan komme til DK og være i 90. dage.

Det andet spørgsmål er: Vil de godkende attesten når man ikke har mødt hinanden i virkeligheden? Vi er begge godt voksne mennesker som bare vil have lov til at være sammen 💜

Skal man have oversættelse af dokumenter når de er på Engelsk?

mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Nordisk/USA

Indlæg af mh1 » 28.06.2022 08:22:31

Jeg begynder bagfra:
Nej, engelsksproget dokumentation behøver ikke oversættes.

https://familieretshuset.dk/proevelsese ... iftes-i-dk
“ Er dokumentet fra USA, Canada, New Zealand, Australien eller Tyrkiet, skal det normalt ikke legaliseres eller have en apostille-påtegning for at kunne godkendes i Danmark.”

Indrejse/livligt ophold:
“For at I kan blive viet i Danmark, skal I begge lovligt kunne rejse ind i Danmark og opholde jer her. Der er forskellige krav til indrejse og ophold afhængig af, hvilket land I kommer fra.”
Indrejsestempel i pas er bevis nok. Det beder man om i lufthavnen, hvis de ikke stempler automatisk.


USA har ikke civilstandsattester, så der skal vedlægges en Single Status Affidavit ved ansøgning om vielse. Selvom hovedreglen er at dokumenter fra USA ikke behøver apostille, ville jeg ofre den beskedne udgift for at få en:

https://www.internationalapostille.com/ ... affidavit/

“ You can obtain the Single Status Affidavit from the local County Clerk. In some States, you may be able to obtain this document from the Court or State Registrar. Please check with the County Clerk first. You can also ask an attorney to prepare this document for you (Single Status Affidavit).”

Gyldighed af vielse: der kan meget vel opstå tvivl om, hvorvidt ægteskabet er proforma, hvis I gifter jer dagen efter at have set hinanden i virkeligheden for første gang. Derfor: vent med at søge om vielse, til din forlovede er ankommet.

Nu skriver du bare ‘nordisk land’, men er det et RU- eller EØS-land? Hvis det er, kan I med fordel søge om fs efter EU-reglerne. Læs vejledningen her:
https://www.aegteskabudengraenser.dk/fa ... eureglerne
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar