Trin-for-trin - visum - danske regler

Her kan du skrive om/søge information om visum-reglerne, hvordan I søger om visum, dokumenter, gode råd m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Kim P. Nyberg
Indlæg: 2020
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Trin-for-trin - visum - danske regler

Indlæg af Kim P. Nyberg » 05.05.2021 20:54:27

Trin-for-trin – sådan gør du - visum – danske regler

(Det skal understreges, at der i denne trin-for-trin IKKE er taget hensyn til corona-situationen).

Du vil gerne have din ægtefælle/partner eller en anden person op til dig i Danmark. Du klør dig selv i nakken, for hvordan gør du lige? Denne trin-for-trin er en kort gennemgang af processen for at få et visum.

Du starter på hjemmesiden www.nyidanmark.dk, hvor du klikker på ”Du vil ansøge”. Vælg derefter visum. Find invitationsskema VU2 og udfyld den med de krævede informationer, Navne skal altid skrives, som de også står i jeres respektive pas. Det vil sige: ikke noget med forkortelser.

På VU2 skemaet bliver der spurgt til, hvem der står for det økonomiske i forbindelse med personens rejse og ophold. Sæt X i det felt, hvor der står, at det gør du (referenten).

Opret et sagsnummer på nyidanmark og betal gebyret med oplysninger fra dit betalingskort.

Indsend skemaet til Udlændingestyrelsen og en kopi til den person, du ønsker at inviterer. Vedlæg den dokumentation, som efterspørges i vejledningsteksterne i VU2 skemaet. Dokumentationen sendes til Udlændingestyrelsen som en vedhæftet fil.

Ønsker du at inviterer flere end en person, skal der udfyldes ét skema for hver person. Nyt sagsnummer og nyt gebyr for hver enkelt invitation. Der gives ikke mængderabat.

Hverken du eller den, du inviterer, må på nogen som helst måde indikerer, at visum søges med henblik på familiesammenføring. For hvis nogen af jer gør det, vil det omgående give afslag. Så formålet er BESØG.

Personen, der inviteres går på den nærmeste danske ambassade eller generalkonsulat for at søge et visum. Personen medbringer sin kopi af VU2 skemaet samt personlig ID (herunder pas). Personen skal tillige medbringe beviser for at vedkommende har nogle forpligtelser at rejse hjem til efter endt visumbesøg. Det kan være familiemæssige og/eller arbejdsmæssige forpligtelser. Er I gift, vedlæg da også original vielsesattest. Sidst, men ikke mindst, skal personen også medbringe en flyreservation (det skal ikke være selve billetten, fordi man ikke ved hvor lang tid sagsbehandlingen varer).

Det mest normale er, at man får udleveret et Multi-Entry Schengen C-visum med en gyldighed på 90 dage. Man kan også aftale en kortere periode, hvis det passer bedre for jer.

Visum er gyldig fra den dato, den er udstedt. Den er gyldig i 180 dage, og indenfor den periode kan personen frit indrejse til en hvilken som helst lufthavn i Schengenområdet og derfra rejse videre til Danmark og være her i max. 90 dage (eller de antal dage, der står i visummet). Den dato, hvor man ankommer til første lufthavn i Schengenområdet, tæller som dag nr. 1, også selv om flyet ankommer kl. 23.55. Klokken midnat er det dag 2. Herfra er det bare at tælle dage. Personen skal være ude af landet igen inden kl. midnat natten til dag nr. 90 (eller hvilket tal, der står i visummet). Den mindste overtrædelse kan føre til nægtelse af nyt visum eller 2 års indrejseforbud, så vær meget obs på dagene.

Når først personen er her, er det helt legalt at gifte sig her og søge familiesammenføring, hvis det også var planen fra starten. Her i sektionen Filer ligger der en anden Trin-for-trin om familiesammenføring.

Er personen, der ønskes herop, statsborger i et visumfrit land, rejser personen blot hertil uden at spørge nogen. 90 dages reglen skal dog fortsat overholdes.

Bemærk, at det er statsborgerskabet, og ikke hvor personen er bosat, der afgør, om personen er visumpligtig eller visumfri.
Seniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser

gambler
Indlæg: 351
Tilmeldt: 16.01.2017 09:50:07

Re: Trin-for-trin - visum - danske regler

Indlæg af gambler » 23.05.2021 09:36:49

''Personen, der inviteres går på den nærmeste danske ambassade eller generalkonsulat for at søge et visum''

nej, næsten alle steder er det udliciteret til VFS Global, så møder man op på ambassaden, bliver man blot henvist til at henvende sig der

Visum er gyldig i det antal dage (datoer) der skrevet på visa sticker, det maximale jeg har set/hørt om er 105 dage, for et 90 dages visum
som er for at give lidt flexibilitet til rejsen, dog må man stadig max bruge 90 dage, og det er dato stempler i pas der ''tæller''

endvidere kigger man på nyidanmark, hvilken gruppe af lande, man søger visum om, fordi

gruppe 1 er generelt nemt, gruppe 2 relativt nemt, gruppe 3 er der større krav til, og gruppe 4 mange krav, og gruppe 5 umuligt,

derudover skal man typisk kunne forevise/dokumentere 350 kr pr. dag, også selvom værten har X i at vedkommende afholder alle udgifter

rejseforsikring er altid et krav, typisk opfylder axa.com/schengen de krav der stilles, men der kan være lokale krav, om hvilke forsikringer/firma
der godkendt

få altid en liste fra det lokale VFS global kontor, om krav og vilkår

Saranatalie
Indlæg: 123
Tilmeldt: 03.03.2021 05:04:58

Re: Trin-for-trin - visum - danske regler

Indlæg af Saranatalie » 02.06.2021 13:04:16

Hej.
Hvis en ikke EU borger er gift med en EU borger er det saa ikke deres ret at komme til det land hvor deres aegtefaelle er? Altsaa deres visa maa ikke afvises hvis de skal besoege deres EU aegtefaelle?

Mvh

skaanebo
Indlæg: 11837
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Trin-for-trin - visum - danske regler

Indlæg af skaanebo » 02.06.2021 15:20:36

Jo, så længe man ikke udgør en fare for den offentlige sikkerhed, sundhed eller orden.
Juniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser.

Jeg kan desværre ikke læse private beskeder i forum, men ved behov så skriv til skaanebo@gmail.com.

Besvar