Interview om brug af EU regler ift. familiesammenføring

Her kan du som journalist, studerende el.lign. søge efter medlemmer som vil deltage i undersøgelser, artikler, programmer m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
TineToft
Indlæg: 2
Tilmeldt: 27.10.2014 11:15:48

Interview om brug af EU regler ift. familiesammenføring

Indlæg af TineToft » 27.10.2014 11:26:56

Kære ægteskab uden grænser

Vi er en redaktion bag en radio-podcast om EU og Europa støttet af Europa-Nævnet, og vi har valgt at lave et program om hvilke konsekvenser EU's regler for fri bevægelighed og asyl har for folk der kommer til danmark som enten flygtninge eller familiesammenførte. Selvom Danmark har et forbehold, er der med Metock-dommen måder at omgås danske regler på (eksempelvis via Sverige-metoden).

Derfor leder vi efter en dansker og/eller samlever, helst under 30 pga. målgruppen, som har brugt EU-reglerne til at komme tilbage til Danmark med deres samlever/ægtefælle. Det må også meget gerne være en, der har forsøgt at omgås Danmarks 24-års regel.

Der er tale om et relativt kort interview som skal indgå i ugens tema om EU reglernes konsekvenser (både positive og negative) for individer. Det er ikke live.

Vi håber at høre fra nogle af jer, det ville være en kæmpe hjælp, og vi vil meget gerne sprede nogle af de konkrete historier og erfaringer med det her.

Hvis det på nogen måde har jeres interesse, kan i kontakte os på tinetoftj@gmail.com eller 40526112, og i kan se vores hjemmeside her:http://braingaingroup.com/

Mvh Tine Toft og EUtropolis

fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Interview om brug af EU regler ift. familiesammenføring

Indlæg af fundiver199 » 28.10.2014 07:45:17

Vi er ikke så vilde med udtrykket "omgå de danske regler" i ÆUG. Det får det til at lyde som om, folk nærmest er småkriminelle, eller at det i hvert fald er forkasteligt, at de benytter sig af de rettigheder, de har som EU-borgere.

Sådan ser vi overhovedet ikke på det. Der er tale om en lovgivning, der eksisterer parallelt med den nationale lovgivning, og som folk er i deres absolut gode ret til at benytte sig af.

Hvis de to sæt af regler ikke stemmer overens med hinanden - og det gør de jo ikke i bla. Danmark - er det op til lovgiver at løse det problem ved at ændre den nationale lovgivning, så den kommer bedre i overensstemmelse med EU-lovgivningen. Eller arbejde i EU på at få ændret EU-lovgivningen.

Vi er i ÆUG helt enige med bla. generaladvokat Sharpton, som i flere af sagerne ved EU-domstolen har udtalt, at det forekommer besynderligt, at nogle EU-lande ønsker at stille deres egne borgere ringere end borgere fra de andre EU-lande. Og at det er helt op til de pågældende lande selv at fjerne diskrepansen mellem EU-regler og nationale regler ved at behandle deres egne borgere bedre.

fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Interview om brug af EU regler ift. familiesammenføring

Indlæg af fundiver199 » 28.10.2014 07:57:17

Men ellers lyder det spændende, og jeg glæder mig til at høre programmet :D

Besvar