Side 1 af 1

Skilsmisse samvær med baby

: 01.07.2021 17:21:32
af AcrossTheNight
Hej

Min mand og jeg overvejer skilsmisse. Han blev familiesammenført i 2015 efter danske regler. Vi skal snart søge forlængelse af opholdstilladelse for tredje gang. Opholdstilladelsen udløber i september. Pt tænker vi det er smartest at forlænge opholdstilladelsen selvom vi vil skilles for at undgå at han kommer til at stå uden opholdstilladelse før skilsmissen går igennem. Er det ikke den bedste løsning, hbis vi ønsker han skal blive i Danmark?

Vi har et barn sammen på 1 år. Derfor er normal samvær ikke hveranden weekend + 1 ugedag som ved større børn. Vi tænker derfor at lave en samværsaftale om samvær af et par timers varighed 2-3 gange om ugen. Er det nok til at bevare opholdstilladelsen? I følge både familieretshuset og børns vilkår er overnatning hos den anden forælder nogo i den alder.

Pft

Re: Skilsmisse samvær med baby

: 04.07.2021 13:02:45
af mh1
Det vil absolut være bedst at få forlængelsen på plads, inden I bliver skilt.

Når I bor sammen endnu, og han har boet sammen med barnet i et år, vil der formodentlig være en anden vurdering for normalsamvær end den, der gælder for forældre som endnu ikke har boet sammen med barnet, dvs. det kan være at I skal aftale at udvidet samvær indarbejdes i løbet af barnets 2. leveår, således at der kommer hele dage og i løbet af det tredje leveår overnatning og weekendsamvær.

Som du kan læse på https://familieretshuset.dk/media/1576/ ... 170321.pdf :
"Hvis barnet omvendt allerede har en tryg tilknytning til en forælder, er det vigtigt at have fokus på at bevare denne og ikke begrænse samværet for meget."