Svensk id-kontrol kan skabe bådflygtninge i Norden

Her kan du dele links til interessante sider eller artikler med andre brugere.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Svensk id-kontrol kan skabe bådflygtninge i Norden

Indlæg af fundiver199 » 20.12.2015 13:34:56

Ja det kan jo blive en af konsekvenserne. Men mon ikke den hovedsagelige konsekvens vil være, at de fleste så vil søge om asyl i Tyskland eller andre lande på kontinentet herunder Danmark?

I øvrigt er det noget sludder, at operatøransvaret er i strid med flygtningekonventionen. Operatøransvar findes i forvejen for alle flyselskaber, der bringer passagerer ind i Schengen. Og så skulle det også være i strid med flygtningekonventionen.

Det er jo derfor, der foregår illegal menneskesmugling over Middelhavet. Ellers ville alle, der ønsker at søge om asyl i Norden, naturligvis bare købe en billet fra f.eks. Istanbul til København eller Stockholm og så søge om asyl, når de nåede frem til paskontrollen i lufthavnen. Det ville være meget billigere for dem samt mindre farligt.

Så Sverige anvender bare den metode til at skærme sig mod flygtninge nationalt, som alle landene i Schengen i forvejen anvender i fællesskab i forhold til lande uden for Schengen. Og i mangel på internationale aftaler om fordeling af flygtninge er det svært at se en bedre løsning.

For hvis flygtninge bare frit kan rejse, hvorhen de vil, vil der altid være bestemte lande, som er uforholdsmæssigt populære. Og det kan ingen lande leve med i længden. At selv det humanistiske Sverige har måttet sige "stop" er vel det bedst tænkelige eksempel herpå.

Besvar