Kinesisk kone - Mine foreløblige erfaringer / how to guide med links etc.

Her kan du skrive om/søge information om alt mellem himmel og jord, som ikke er dækket af de andre fora her på siden.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Tp42
Indlæg: 27
Tilmeldt: 21.05.2019 12:57:36
Geografisk sted: Kjellerup

Kinesisk kone - Mine foreløblige erfaringer / how to guide med links etc.

Indlæg af Tp42 » 22.02.2020 18:49:57

Efter at have mødt en utrolig sød og smuk Kinetisk kvinde i Danmark, startede proceduren med at finde ud af hvordan kunne jeg nu få lov til at være sammen hende, mere end de få måneder som hendes turistvisum var gyldigt i.

Jeg faldt over en 12 år gammel side, som dog har hjulpet mig en del. http://kinatur.vit-s.dk/#comments1 (den er måske ikke længere til rådighed?) og mange venlige råd og vejledning på ægteskab uden grænsers forum: index.php?sid=a2cbfbed5df4656224a1af10dbfde9a9

Vores første prioritet var at blive gift i Danmark næste gang hun fik mulighed for at komme til Danmark, men hvis det ikke var muligt at få hende til Danmark igen inden for kort tid, var plan B at vi blev gift i Kina. Efter at have bestilt flybillet for at komme ud og besøge hende i Shanghai og besøge hendes familie og datter var opgaven nu at få et visum til Kina. På http://bio.visaforchina.org/CPH2_EN/ er der en step by step guide, hvor man skal have et foto både digital og fysisk som overholder kravene på http://bio.visaforchina.org/CPH2_EN/upl ... ements.jpg (ok så måtte jeg have fat i sådanne et billede). Jeg måtte bruge nogle timer på at få udfyldt visa ansøgningen, så hav tålmodighed. Dernæst var det afsted til København først i juni 2019. Husk
 • Som Jyde (der ikke ofte besøgende til København): en parkerings app. Jeg fandt i alt hast parkMan.dk, men sæt tid af til at finde ud af hvad og hvordan, gerne før du køre :-)
 • Kopi af pas
 • Visum foto som overholder kriterierne
 • Dankort
 • Kopi af flybillet / reservation
 • Kopi af hotel reservation (min kæreste måtte i alt hast lave en invitation letter, og skulle i den forbindelse bruge en kopi af hendes kinetiske ID kort som vi så kunne printe ud på stedet)
 • Nogle mønter (der er kopimaskine og PC med printer på stedet, men koster 1 kr per kopi)
 • Vi havde fået en tid mellem 13 og 14. Vi var der 12.30 (bemærk at den skranke som man skal stille sig ved er den som er længst væk….) og vi kom så til ca. 14.45 og kørte der fra 15.10. Bemærk at det koster ret meget (jeg kom af med 1400kr ) for at få sendt pas med visum retur til fastlandet. (mit lille regnestykke viser at det har kostet mig mere at få lavet visum med transport og mad end flybilletten kostede (3300kr)…)
For at blive gift i Kina skal man have et dokument som beviser at man ikke er gift ”single paper”. Det var ikke så nemt at finde, men efter noget Google søgning efter ægteskabsbevis fandt jeg et sted som skrev at det var en civilstandsattest som jeg skulle bruge, og at den kommer som en del af Bopælsattest som kan bestilles på Borger.dk. Husk civilstandsattest skal autoriseres hos Danish Ministry of Foreign Affairs(Udenrigsministeriet) http://um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering. Vi valgte at forsøge at blive gift i Danmark, så andre må bidrage her med mere info her.

En sidebemærkning vedr. de godt 100.000kr som skal stilles i garanti. I nogle banker skal beløbet være til rådighed (evt. som lån) mens andre banker d.d. kræver 2-3% for at stille garantien. Jeg skiftede bank….

For at blive gift i Danmark behøver den Kinesiske part ikke en civilstandsattest, se: viewtopic.php?f=5&t=17801

D. 3. oktober havde jeg en længere snak med en Rasmus fra udlændingestyrelsen. https://www.nyidanmark.dk/da/Kontakt-os ... ing-til-os . Vær opmærksom på at det kan være meget svært bare at komme igennem til at stå i kø. Jeg fik nogle mærkelige beskeder på min telefon, f.x. noget med at ”serveren ikke var tilgængelig” (eller noget i den stil), og ikke nogen optaget tone. Men ring igen og igen og igen og igen.. (jeg brugte 10 minutter på at komme igennem til at få lov til at stå i kø…). Derefter ventede jeg 1½ time på at komme igennem til en medarbejder. Rasmus var dog utroligt venlig at ringe tilbage til mig da forbindelsen røg midtvejs…. Varme tanker til Rasmus :-)
Her fik jeg fortalt:
 • For at finde ud af om min kærestes uddannelse kan accepteres, skulle jeg have fat i Uddannelses- og Forskningsministeriet, jeg troede først at det var denne side jeg skulle i gang med: https://ufm.dk/uddannelse/anerkendelse ... haandbogen , men der kunne jeg ikke finde min kærestes Erhvervsuddannelse, men efter at have søgt rundt på ufm.dk fandt jeg https://ufm.dk/uddannelse/anerkendelse- ... -eksaminer , hvor jeg valgte Kina og under uddannelsessystem fandt jeg noget som forhåbentligt kan bruges. Jeg gætter på at ”vocational secondary specialized class” nok er det samme som ”Secondary Specialised Schools” som står under Erhvervsuddannelse.
 • For at få datteren med skal moderen have fuld forældremyndighed som skal være stemplet af en myndighed. Det er altså ikke nok at moderen og faderen laver et stykke papir og underskriver. Den skal være fra en offentlig myndighed.
 • Min kæreste kan rejse tilbage til Kina med et tilbagerejsebevis, hvor hun så kan være i Kina i 90 dage og bruge tilbagerejsebeviset som visum for at komme tilbage til Danmark (hvis hendes forældre skulle blive syge etc.)
 • Familiesammenføringsansøgningen for datteren ifølge med moderen er FA6.
 • Når vi indgiver ansøgning om Familiesammenføringsansøgningen skal vi huske at politiet skal stemple for modtagelse af ansøgningen.
Derefter snakkede jeg med Silkeborg Kommune og fik fortalt at dansk undervisningen til min forlovede bliver betalt af kommunen, hvis job centeret vurdere det er nødvendigt for at få job (og det ville være tilfældet for mig :-) ) og min forlovedes datter (11år) kan starte med undervisningen lige så snart at hun kommer til Danmark.

For at få en prøvelsesattest fra Familieretshuset skal man stille med:
1. Fødsels attest.
2. Skilsmisse attest. (Hun har været gift)
3. Civilstandsattester /Singel attest. (Højest 3 måneder gl.) (se mere om Civilstandsattester senere)

1. Alle attester skal være oversat til Engelsk.
2. tag forbi ”notary office” og så det Kinesiske udenrigsministerium for godkendelse.
3. At få dem legaliseret hos den Danske ambassade.

d. 10/10 kl 10:55 havde jeg en snak med familieretshuset om Civilstandsattester. Jeg havde hørt at det var lykkes for nogle at få en civilstandsattest/”Certificate of marital status” hos det lokale politi i Kina. Men min forlovede fra Shanghai blev sendt rundt forskellige steder af politiet, uden at kunne få andet end hendes skilsmissepapirer igen. Familieretshuset ville selvfølgeligt gerne have en civilstandsattest men ville efter sigende acceptere at vi skrev at vi ikke havde kunne fremskaffe dokumentation ud over skilsmissepapir, og henvise til ankestyrelsen som skriver at Kina ikke udsteder civilstandsattester: https://ast.dk/born-familie/hvad-handle ... ser-i-kina (ser ud til at siden er flyttet til: https://familieretshuset.dk/brud-i-fami ... ke-vielser ). Den mand som jeg snakkede med mente at det selvfølgeligt ville have været godt, hvis vi havde fået et skriftligt afslag på civilstandsattest som vi kunne have vedhæftet.

For at lave en PDF fil af alle billederne af passet fandt jeg dette program som jeg syntes virkede fint. http://www.pdfshaper.com/download.html Der findes helt sikkert bedre programmer derud, men ved et eller andet tilfælde fandt jeg denne og den virkede fint til at konvertere en masse billeder til en PDF fil.

Husk at have gyldig sygesikringsforsikring for din udkommende, under hele opholdet, indtil Familiesammenføringen er godkendt

Link til eksempler på Dansk A1/A2 prøve:
https://uim.dk/arbejdsomrader/danskunde ... ammenforte
Duolingo appen skulle være god til at lære dansk med: viewtopic.php?f=6&t=11518&start=60
Ellers har jeg set at forskellige sprogcentre tager forskellige priser for at tilbyde undervisning før opholdstilladelsen. (oktober 2019 vil Silkeborg have 108kr/lektioni egen betaling mens Viborg vil have 50kr/lektion i egen betaling, dog pr 1/3 85kr/lektion)

Ægtepagt, der er en vejledning her:
http://www.tinglysningsretten.dk/tingly ... epagt.pdf
Fuldmagt er her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0 ... ?id=152333 eller prøv at google ”Fuldmagt til brug for tinglysning (personbogen)” Legal Desk har haft en liggende.

P.t. blev vi gift i november og indgav FS ansøgning først i december og går nu og venter på at der skal ske noget. Så det er ikke sikker det jeg har fået samlet sammen er rigtig, men jeg tænkte at jeg ville dele det jeg har p.t., hvis andre kunne have glæde af det.

jjonjex
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24.02.2020 12:56:55

Re: Kinesisk kone - Mine foreløblige erfaringer / how to guide med links etc.

Indlæg af jjonjex » 24.02.2020 13:00:51

Hej og tak for info!

Jeg er ved at forsøge at blive gift med en Japansk kvinde, vi har dog snart ventet i 2 måneder på prøvelsesattest hos familieretshuset. Hvor længe måtte i vente?

Tp42
Indlæg: 27
Tilmeldt: 21.05.2019 12:57:36
Geografisk sted: Kjellerup

Re: Kinesisk kone - Mine foreløblige erfaringer / how to guide med links etc.

Indlæg af Tp42 » 24.02.2020 17:40:23

Jeg var lidt fræk, og ringede til dem flere gange, uden at få klar svar. Så ringede jeg til kommunen, for at høre hvor længe før, de skulle have tilladelsen, for at vi kunne nå at blive gift før udløb af visum. Så ringede jeg til familieretshuset for at høre om det var muligt at vi kunne få tilladelsen før, eller om vi skulle aflyse bryllup og festen (det var nok et par uger før vi senest skulle bruge tilladelsen). På magisk vis fik vi tilladelsen dagen før sidste dag kommunen skulle have besked. Jeg har indtrykket af at familieretshuset prøver at nå igennem alle de lette sager, så folk kan blive gift, og at de gør en ekstra indsats hvis man fortæller hvilken deadline man har. Vi ventede i over 2 måneder, men det hele lykkes :-)
Held og lykke

Besvar