Side 1 af 1

Steddatter fik afslag på ansøgning om Dansk statsborgerskab

: 02.10.2023 14:26:47
af Nillert
Vi har søgt om Dansk statsborgerskab men fik afslag fordi læreren nægtede at oplyse vores datters danskkundskaber, forhold til Danmark og Dansk kultur. Hun gav dem bare en intetsigende og generel oplysning om hvordan hele klassens elever er fordelt alt efter hvor dygtige de var. Intet specifikt. Det er ikke fordi at hendes danskkundskaber er dårlige, men fordi læreren nægter at forholde sig til det faktum at udlændingestyrelsen skal have oplyst de specifikke detaljer om vores datter. Så det blev til et afslag pga det.

Kan man søge om det igen på et senere tidspunkt? Hun er lige blevet 14 år, og kom til Danmark da hun var 8 år. Hun taler flydende Dansk, og har ikke problemer med lektier eller at forstå hvordan Danmark hænger sammen.

Hvis det godt kan omstødes eller at man kan ansøge igen, skal hun flytte klasse eller skole, for at undgå samme svar fra hendes lærer igen-igen.

Re: Steddatter fik afslag på ansøgning om Dansk statsborgerskab

: 04.10.2023 16:29:14
af mhg
Gå over dansklærerens hovede, og tal med skolelederen om problemet. Vis et print af betingelserne på linket her, så forstår de forhåbentlig hvad det drejer sig om.

https://uim.dk/statsborgerskab/udenland ... undskaber/