Steddatter fik afslag på ansøgning om Dansk statsborgerskab

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Nillert
Indlæg: 29
Tilmeldt: 24.04.2017 21:41:39

Steddatter fik afslag på ansøgning om Dansk statsborgerskab

Indlæg af Nillert » 02.10.2023 14:26:47

Vi har søgt om Dansk statsborgerskab men fik afslag fordi læreren nægtede at oplyse vores datters danskkundskaber, forhold til Danmark og Dansk kultur. Hun gav dem bare en intetsigende og generel oplysning om hvordan hele klassens elever er fordelt alt efter hvor dygtige de var. Intet specifikt. Det er ikke fordi at hendes danskkundskaber er dårlige, men fordi læreren nægter at forholde sig til det faktum at udlændingestyrelsen skal have oplyst de specifikke detaljer om vores datter. Så det blev til et afslag pga det.

Kan man søge om det igen på et senere tidspunkt? Hun er lige blevet 14 år, og kom til Danmark da hun var 8 år. Hun taler flydende Dansk, og har ikke problemer med lektier eller at forstå hvordan Danmark hænger sammen.

Hvis det godt kan omstødes eller at man kan ansøge igen, skal hun flytte klasse eller skole, for at undgå samme svar fra hendes lærer igen-igen.

mhg
Indlæg: 313
Tilmeldt: 17.01.2023 05:43:55

Re: Steddatter fik afslag på ansøgning om Dansk statsborgerskab

Indlæg af mhg » 04.10.2023 16:29:14

Gå over dansklærerens hovede, og tal med skolelederen om problemet. Vis et print af betingelserne på linket her, så forstår de forhåbentlig hvad det drejer sig om.

https://uim.dk/statsborgerskab/udenland ... undskaber/
mhg
Juniorrådgiver for ÆUG

Besvar