Lidt om rådgivning fra ÆUG

Her finder du beskeder fra ÆUGs bestyrelse m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Kim P. Nyberg
Indlæg: 3104
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Lidt om rådgivning fra ÆUG

Indlæg af Kim P. Nyberg » 21.05.2021 23:41:13

I ÆUG forsøger vi at favne bredest muligt, når det kommer til rådgivning. Så vi kan nå ud til så mange som muligt:

Her på Forum har vi vores to særdeles kompetente rådgivere, mh og skaanebo, som frivilligt og i langt over 10 år har besvaret tusindvis af spørgsmål i diverse underfora. Forum er ikke lige så meget brugt, som den har været, idet forskellige sociale medieplatforme på mange måder har overhalet konceptet med et forum. Vi har dog ingen planer om at nedlægge forum, da det stadig bruges dagligt.

Vi rådgiver også på en række grupper på facebook, herunder "Debatgruppe for dansk-internationale familier", "Familiesammenføring og integration i Danmark" (ekstern gruppe) og Familiesammenføring i Danmark efter EU-retten"(ekstern gruppe). Her er de primære rådgivere Jens Kloster, Ted Sandbech, Dorthe Mai og undertegnede.

Den første søndag hver måned laver vi live sessions enten på facebooksiden "Ægteskab Uden Grænser" eller på Zoom. Her er jeg rådgiveren. Zoom har vi prøvet en enkelt gang indtil nu, og det har virket overraskende godt, så det vil vi arbejde videre med. Links til møderne på Zoom vil også blive delt her på Forum. Hvad enten det bliver på facebooksiden eller på Zoom, er mødet altid kl. 21-22.

Øvrige søndage er der telefonisk rådgivning, hvor jeg er vært. Det er igen kl. 21-22 og nummeret til rådgivningen er 24 23 25 36. Der holdes lukket i juli måned, mellem jul og nytår samt påskesøndag.

Ligeledes kan man skrive en mail til os. Man skal blot gå ind på www.aegteskabudengraenser.dk/raadgivning og udfylde den mest relevante kontaktformular. Husk at formulerer de spørgsmål, som du gerne vil have svar på.

Under normale omstændigheder har vi også rådgivningsdage, hvor vi tager rundt i landet og møder folk ansigt til ansigt i medborgerhuse eller biblioteker. Så længe corona holder landet nedlukket i større eller mindre grad, er rådgivningsdagene sat på pause. Det betyder, at når myndighederne officielt melder, at nu er vi helt ude på den anden side og der ikke sker flere nedlukninger, vil rådgivningsdagene blive genoptaget. Arrangementerne vil finde sted på Aalborg Bibliotek, Åbyhøj Bibliotek ved Aarhus, Herning Bibliotek, Esbjerg Bibliotek, Kolding Bibliotek, Odense Bibliotek, Slagelse Bibliotek, Vordingborg Bibliotek og Kulturhuset Islands Brygge i København. De vil normal finde sted på lørdage. Tre lokationer vil blive besøgt hvert halvår.

Sidst, men ikke mindst, er jeg forholdsvis aktiv i at få kontakt til folk, som har været i øvrige medier med deres problemer, og som ikke aner deres levende råd. Så de også kan komme videre.

Uanset hvordan vi gør det, er al vores rådgivning altid gratis. Det har hele tiden været et fast princip i ÆUG. Vi prioriterer dog vore betalende medlemmer. Dette gælder særligt på mail. Til forskel fra mange jurister og "eksperter", har vi tilmed selv været hele turen igennem, og kender derfor muligheder og begrænsninger. Uanset om vi snakker om visum, familiesammenføring, forlængelse, permanent opholdstilladelse eller EU-regler om fri bevægelighed for personer.
Seniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser

Kim P. Nyberg
Indlæg: 3104
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Re: Lidt om rådgivning fra ÆUG

Indlæg af Kim P. Nyberg » 31.05.2021 08:26:16

Sammen med noget dejligt vejr, har vi nogle nyheder til jer:

12. juni fejrer vi sammen med vores søsterorganisationer over hele verden Loving Day, og vi inviterer jer til at være med. Der kommer et opslag om dette senere.

Det skulle egentlig blot have været en overspringshandling, men vi er her endnu. 12. oktober kan ÆUG fejrer 25 års jubilæum, hvilket vi glæder os rigtig meget til. Vi er godt i gang med forberedelserne og håber ikke corona sætter alt for mange begrænsninger på festlighederne.

Bestyrelsen synes, at rådgivningen på Zoom i starten af maj var så godt, at vi vil indfører det hver anden måned. Det vil sige, at den første søndag hver måned vil det skiftevis være Zoom og Facebook Live, med start på Zoom 1. august kl. 21-22. Der vil i ugen op til, blive lagt en "begivenhed" op med et link til mødet.

Hele juli måned holder rådgivningen fri, dog ikke på mail.

Bestyrelsen vil også gerne have genoptaget rådgivningsdage. Normalt er det arrangementer rundt om på landets biblioteker og medborgerhuse, men corona sætter her sine begrænsninger. Vi har derfor besluttet at gennemfører dem på Zoom. Møderne tager 2-3 timer. Når landet åbner helt op, vil vi igen komme rundt i hele landet.
Seniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser

Besvar