Tæller denne 'barselsperiode' med i PUT-ansøgning?

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
webmik
Indlæg: 9
Tilmeldt: 16.10.2013 12:53:13

Tæller denne 'barselsperiode' med i PUT-ansøgning?

Indlæg af webmik » 15.12.2015 14:17:27

Hej med jer
Om et stykke tid vil vi søge permanent opholdstilladelse til min kone. Hun har haft deltidsarbejde en stor del af sin tid i DK, så vi regner på livet løs, for at se om det kan gøre det ud for 3 års fuldtidsarbejde ud af de 5, som der kræves.

Inden hun kom i arbejde, faktisk meget kort tid efter hun kom til DK, blev hun gravid. Dvs hun et lille stykke tid før fødslen og et godt stykke tid efter ikke var i stand til at arbejde. Men da hun ikke havde et arbejde inden hun blev gravid, kan vi vel heller ikke sige at hun havde barsel efter US-reglerne (som jo ellers ville tælle med i de 3 ud af 5 år) - eller kan vi?

Vi kan formentlig dokumentere, at hun holdt pause i sin sprogundervisning i 'barselsperioden', da vi kontaktede kommunen, for at sætte nedtællingen på standby for de 3 (eller 5?) år, som hun kan modtage gratis undervisning.
Men kan denne standby-periode sidestilles med en egentlig barselsperiode med barselsdagpenge, og dermed tælle med i det der gerne skulle blive 3 års fuldtidsbeskæftigelse ud af 5?

Håber spørgsmålet giver mening. På forhånd tak!
Michael

Pelle
Indlæg: 262
Tilmeldt: 05.04.2014 17:11:08

Re: Tæller denne 'barselsperiode' med i PUT-ansøgning?

Indlæg af Pelle » 16.12.2015 15:05:13

Barsel tæller kun med hvis det er i forbindelse med arbejde. Barsel fra sprogskolen tæller altså ikke desværre.

Besvar