Nu strammer Sverige sin udlændingepolitik

Her kan du dele links til interessante sider eller artikler med andre brugere.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Nu strammer Sverige sin udlændingepolitik

Indlæg af fundiver199 » 22.10.2015 12:44:40

Det måtte jo komme. Bliver spændende at se, hvad ændringerne konkret kommer til at gå ud på. Strammere regler for permanent opholdstilladelse har været nævnt i den svenske debat og ville også være et oplagt sted at stramme op. Det kommer i givet fald sikkert også til at berøre familiesammenførte efter svenske regler.

http://www.jyllands-posten.dk/protected ... ylområdet/

fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Nu strammer Sverige sin udlændingepolitik

Indlæg af fundiver199 » 24.10.2015 06:15:11

Så er det allerede en realitet. Og selv om det er udløst af flygtningesituationen, vil det også berøre de dansk-udenlandske familier, der flytter til Sverige. Der kommer nemlig forsørgelseskrav ved familiesammenføring efter svenske regler, og permanent ophold efter 3 år (mod i dag 2 år) vil formentlig også gælde andre end flygtninge.

Samtidig er jeg helt enig med den svenske ekspert i, at stramningen er utilstrækkelig. Ved fortsat at give permament ophold fra dag 1 til både uledsagede mindreårige og børnefamilier har de svenske politikere friholdt en stor del af asylansøgerne. I værste fald kan Sverige endda risikere, at der kommer endnu flere uledsagede mindreårige, fordi der spekuleres i, at den gruppe behandles mere lempeligt.

Noget kunne type på, at det allerede er tilfældet i dag, da der forventes op mod 40.000 uledsagede mindreårige til Sverige, hvilket er en uforholdsmæssigt stor del af alle asylansøgerne. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad "finten" går ud på. Men måske er det noget med, at det er lettere for en mindreårig at få ophold, og at forældrene så senere kan blive familiesammenført.

Sverige bør derfor gå den stik modsatte vej og NETOP give midlertidigt ophold til mindreårige, så de kan hjemsendes, når de er fyldt 18 år, hvis de ikke er i fare i hjemlandet. De svenske politikere bliver nødt til at få et langt mere realistisk syn på immigration, og det her er kun det første lille skridt på vejen mod en holdbar svensk udlændingepolitik.

http://www.b.dk/nationalt/svensk-eksper ... tor-effekt

Besvar