Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Busharraf
Indlæg: 30
Tilmeldt: 04.05.2010 14:11:06

Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af Busharraf » 30.07.2013 00:36:50

Hejsa allesammen...

Jeg har et spørgsmål. Men inden spørgsmål vil jeg takke mange gang. Desuden mener jeg at det er dejligt forum som har svaret på mange spørgsmål gennem tiderne.


Men mit spørgsmål er i forhold til statsborgerskab v. neut.


Jeg kan læse mig lidt frem til, at man kan søge statsborgerskab allerede efter 6 år istedet for de 9 år. Det kan være, hvis man har haft samme ægtefælle i disse 6 år.

Er det korrekt forstået. Og perioden tæller fra hvornår man opholdt sig lovligt i Danmark og ikke at man har haft 6 års permanent ophold.

Er der nogen der kan dele lidt viden omkring dette emne.

På forhånd tak.

Busharraf
Indlæg: 30
Tilmeldt: 04.05.2010 14:11:06

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af Busharraf » 09.08.2013 08:23:22

Hejsa,
Er der ingen der har hørt noget om ovennævnte indlæg.

Vh

at2105
Indlæg: 102
Tilmeldt: 11.07.2007 12:26:24

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af at2105 » 09.08.2013 11:24:23

Jeg har faktisk interesse for samme spørgsmål. Følger lige med her.

Men Busharraf hvis du forventer at nogen skal besvare dit spørgsmål, må du da uddybe din situation så svaret bliver præcis og fyldestgørende.. Har din ægtefælle ophold via eu regler, hvad er det for nogle nye regler om 6 år du har hørt om....? Du må uddybe dit spørgsmål lidt..

mh
Indlæg: 9932
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af mh » 09.08.2013 21:06:35

Du har muligvis læst dette, eller hørt om det fra nogen som har:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0 ... ?id=152087

"§ 8. En person, der lever i ægteskab med en dansk statsborger, kan optages på et lovforslag om indfødsrets meddelelse efter 6 års uafbrudt ophold her i landet, når ægteskabet har bestået, og ægtefællen har været dansk i mindst 3 år. Ved 2 års ægteskab kræves 7 års ophold her i landet, og ved 1 års ægteskab kræves 8 års ophold.

Stk. 2. Op til 1 års samliv inden ægteskabets indgåelse ligestilles med ægteskab i den pågældende periode.

Stk. 3. Hvis ægtefællerne har forskellig bopæl, og det på den baggrund er tvivlsomt, om de lever sammen, forelægges ansøgningen for Folketingets Indfødsretsudvalg.

Stk. 4. Har ansøgeren på grund af ægtefællens arbejde bopæl i udlandet, kan optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse kun ske, hvis ansøgerens sammenlagte tidligere ophold her i landet opfylder opholdskravet i stk. 1. Det er en betingelse, at ægtefællens arbejde i udlandet er for danske interesser. Ved opgørelsen af ansøgers sammenlagte tidligere ophold, jf. 1. pkt., ligestilles ophold i udlandet i forbindelse med en ægtefælles arbejde i udlandet for danske interesser med ophold her i landet, hvis ansøgeren inden ægtefællens udstationering har haft uafbrudt ophold her i landet i mindst 3 år."

Der kræves altså BÅDE ophold (og her menes efter al sandsynlighed LOVLIGT ophold, dvs. med opholdstilladelse) OG ægteskab med den samme person i 6 år.
mh

Busharraf
Indlæg: 30
Tilmeldt: 04.05.2010 14:11:06

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af Busharraf » 12.08.2013 10:28:14

Hejsa igen,
Tak for svarene.

Ja mit spørgsmål vedr. Statsborgerskab for udenlandske borger som er blevet familiesammenført efter de nationale regler.

http://www.justitsministeriet.dk/arbejd ... ser/ophold

Jf. justitsministers hjemmeside fremgår det følgende "En person, der lever i ægteskab med en dansk statsborger, kan optages på et lovforslag om indfødsrets meddelelse efter 6-8 års uafbrudt ophold afhængig af ægteskabets varighed."

Efter min opfattelse, så betyder det ægtefællen er dansk statsborger og har været gift i minimum 6 år med samme person (udenlandsk borger med lovlig ophold) og boede sammen i de 6 år uden afbrydelse.

Er det ikke korrekt forstået?

1. 6 års minimum lovlig ophold
2. 6 års ægteskab med samme person
3. Boede på fælles adresse uden afbrydelse
4. Permanent ophold ved ansøgning (dvs. i teorien 5 år tidsbegrænset ophold + 1 år permanent ophold giver adgang til ansøgning)
5. Ægtefællen er dansk statsborger

VH

DBS
Indlæg: 933
Tilmeldt: 23.08.2009 16:04:08

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af DBS » 12.08.2013 15:08:26

Sidder og kikker på det samme, og som du læser det Busharraf, sådan er jeg også nået frem til det.

mvh DBS

mh
Indlæg: 9932
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af mh » 12.08.2013 16:08:42

5: ægtefællen er dansk statsborger og har været det i mindst 3 år, før der ansøges.
mh

DBS
Indlæg: 933
Tilmeldt: 23.08.2009 16:04:08

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af DBS » 12.08.2013 16:59:34

Mange tak for svar mh :)

mvh DBS

misad09
Indlæg: 2
Tilmeldt: 05.05.2018 11:52:58

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af misad09 » 05.05.2018 11:58:32

Hej

gælder reglen om "dansk statsborgerskab til ægtefælle til dansk statsborger efter 6 års ophold"?

mh
Indlæg: 9932
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af mh » 08.05.2018 14:34:10

Hvad mener du?
mh

Nashenas_Dk
Indlæg: 177
Tilmeldt: 26.12.2008 16:10:18
Geografisk sted: Danmark

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af Nashenas_Dk » 08.05.2018 17:08:42

Man kan søge om dansk statsborger efter 6 år, hvis man har opholdsret efter eu-regler, og der tag 2 år og behandle det. Så alt i alt 8 år vil det tag og få danske paset i hånden.

Kockii
Indlæg: 4
Tilmeldt: 22.05.2018 09:37:57

Re: Dansk statsborgerskab for ægtefællen

Indlæg af Kockii » 22.05.2018 09:49:24

Nashenas_Dk skrev:
08.05.2018 17:08:42
Man kan søge om dansk statsborger efter 6 år, hvis man har opholdsret efter eu-regler, og der tag 2 år og behandle det. Så alt i alt 8 år vil det tag og få danske paset i hånden.
Det er ikke helt korrekt.
Du kan sagtens søge om statsborgerskab FØR du opfylder opholdskravet. Jf. §3 Stk. 2: "Kravene om opholdsperiode, jf. kapitel 3, [...], skal være opfyldt ved udgangen af den måned, hvor det pågældende lovforslag om indfødsrets meddelelse forventes vedtaget."
Så man kan med de øjebliklige sagsbehandlingstider roligt søge 1½ før opholdskravet er opfyldt.
Indfødsretsnørd :twisted:
Dansk statsborgerskab - tålmodighed påkrævet
https://www.facebook.com/groups/506763729498284/

Besvar