God skilsmisse advokat

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Terrypratchet
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11.10.2019 17:43:13

God skilsmisse advokat

Indlæg af Terrypratchet » 11.10.2019 17:48:12

Hej allesammen

Jeg er en dansk mand som overvejer skilsmisse med min kone fra Asien. Inden jeg går videre vil jeg gerne have styr på de juridisk regler og muligheder.


Nogen som kan anbefale en dygtig advokat, i Midtjylland, med forstand på skilsmisse m. udenlandske ægtefæller og med kendskab til opholdsret.

mh
Indlæg: 10136
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: God skilsmisse advokat

Indlæg af mh » 12.10.2019 13:02:24

https://www.askt.dk/hvem-er-vi/advokate ... nborg.aspx

https://www.advokaterne.com/

https://www.ret-raad.dk/randers

Du er også velkommen til at spørge her helt gratis først; jeg er ikke advokat, men uddannet dansk jurist med international ægteskabsritual som et af mine specialer.
mh
Rådgiver for ÆUG

Terrypratchet
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11.10.2019 17:43:13

Re: God skilsmisse advokat

Indlæg af Terrypratchet » 12.10.2019 17:38:44

Hej MH, tak for linksene. Jeg håber egentligt at vi kan håndtere skilsmissen voksent men baseret på tidligere erfaringer med min kone så tvivler jeg.

Takker, så forsøger jeg med mine spørgsmål. Situationen er at min kone har boet her i 7 år og har permanent opholdstilladelse efter EU retten. Vi har 2 børn sammen på 1,5 og 4 år med kun Dansk pas. Min kone har ingen indkomst og har ikke rigtig haft det i den tid vi har været sammen. Vores hus er i vores fællesnavn og vi har haft fælles økonomi. Hun har ikke færdig gjort sine Dansk kurser. Hun har også psykiske problemer (depression mm.).

1) Kan jeg uden videre få tildelt fuld forældre myndighed over vores børn, da jeg er den eneste velfungerende og indtil min kone får styr på sin situation.

2) Jeg har ikke lyst til at jeg eller mine børn skal bo sammen med hende efter jeg fortæller at vi skal skilles. Hvis vi flytter efter et par dage inden forældremyndighed er afklaret i statsforvaltningen vil det så være ulovligt? Vil det give problemer efterfølgende i statsforvaltningen.

3) Hvilket krav har hun rent økonomisk? Har overvejet at hun kan blive boende i huset i en periode inden vi sætter det til salg, uden at hun skal betale husleje. Har også overvejet at tilbyde at give nogle penge hver måned til at klare sig for i samme periode. Men hvad har hun egentlig krav på?

4) Kan hun egentlig få kontanthjælp hvis hun ville?

Det er lige de overordnede.

mh
Indlæg: 10136
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: God skilsmisse advokat

Indlæg af mh » 12.10.2019 20:39:35

1) Intet er 'uden videre' når det drejer sig om forældremyndighed. Som det er nu, er udgangspunktet at den fælles fm fortsætter efter skilsmisse, medmindre forældrene er enige om at den ikke skal, og myndighederne ikke kan se nogen grund til at underkende aftalen om, hvem der skal have den. At en forælder er uden indtægt er ikke nødvendigvis nogen begrundelse for at de ikke skal have fm/del i fm, og psykiske problemer er heller ikke.

2) For det første er der ikke længere nogen statsforvaltning, du skal herind og se, hvordan og hvorledes du kommer i gang med processen:
https://familieretshuset.dk/brud-i-fami ... /for-gifte
https://familieretshuset.dk/foraeldrean ... d-overblik

også her kan du læse om, hvad der gælder hvis forældre ikke er enige om, hvor barnet skal bo:
https://www.borger.dk/familie-og-boern/ ... -barnet-bo

Du kan ikke flytte børnenes adresse uden samtykke eller afgørelse fra myndighederne. Når/hvis I ikke er enige, skal fm og børnenes bopæl afgøres af retten. Du vil kunne få en midlertidig afgørelse om ændring af bopæl, men ikke uden at gå til myndighederne.

3) Der er gensidig forsørgelsespligt, og hver ægtefælle skal bidrage efter evne. Hvis din kone ingen forsørgerevne har, hænger du på forsørgelsen, og hun kan få tillagt ægtefællebidrag af Familieretshuset. Hvis du frivilligt vil give hende et bidrag, SKAL du have en advokat indover, idet du risikerer at komme til at hænge på et livsvarigt bidrag hvis du laver en fodfejl der.

4) Som udgangpunkt kan hun få kontanthjælp uden at opholdsretten kommer i fare, når hun har permanent opholdsret. Dog: Hvis I begge ejer huset, skal det være solgt, og hendes andel af salgssummen forbrugt i et adstadigt tempo, før hun kan få kontanthjælp uden tilbagebetalingspligt, idet man har pligt til at leve af den formue man har, indtil den er brugt op. Kommunen bestemmer groft sagt, hvor hurtigt man 'lovligt' kan 'spise sin formue op'.

Sådan som du beskriver situationen, er det under alle omstændigheder absolut på det kraftigste at anbefale at du får en advokat på fra start. Det behøver fsv. ikke være en med speciale i internationale ægteskaber MEDMINDRE I boede i udlandet da I blev gift, og ikke planlagt flyttede til DK umiddelbart efter.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar