Juridisk gyldighed af ægteskab indgået i uganda

Her kan du skrive om/søge information om ægteskab og vielse i DK og udlandet.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Mortilm
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20.11.2018 20:52:17

Juridisk gyldighed af ægteskab indgået i uganda

Indlæg af Mortilm » 20.11.2018 21:03:06

Jeg har et spørgsmål til gyldighed af muligt ægteskab indgået i Uganda i 2009

Sagen er den at en mand i Danmark er død,- der er muligvis et ægteskab forkyndt af en imam i Uganda. Der forefindes en attest med 2 datoer på. En dato i 2009 samt en dato i 2016. Går ud af at datoen i 2009 er datoen for "ægteskabets" indgåelse". De to har dog aldrig boet sammen,- i hverken Danmark eller Uganda. Manden har været på besøg i Uganda engang om året i ca 4 uger. Er et sådant ægteskab juridisk gyldigt i DK ? Umiddelbart er kvinden meget svær at finde i Uganda - og iflg bobestyrer tyder noget på at hun måske er flyttet til de forenede arabiske emirater. Manden i DK og kvinden i Uganda har ikke haft kontakt til hinanden i mindst 3-4 år. Mandens opfattelse var at det bestemt ikke var et rigtig juridisk ægteskab. Måske er der også 2 drenge der er mandens i Uganda/ de forende arabiske emirater ? Hvordan beviser man at drengene er mandens,- hvis de altså er det ?
Findes der en fødselsattest med mor og fars navn på?

mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Juridisk gyldighed af ægteskab indgået i uganda

Indlæg af mh1 » 22.11.2018 11:15:49

Først mht. børnene: der skal dna-testes, uanset om der findes fødselsattest. Om der findes en fødselsattest er der næppe nogen i DK, som kan svare på. Moderen kan have fået børnene registreret:
https://www.nira.go.ug/index.php/birth- ... istration/

Mht. gyldigheden af ægteskabet er udgangspunktet, at ægteskaber indgået i udlandet, som er gyldige i hht landets love, kan anerkendes som gyldige i DK, såfremt 1) begge parter var fysisk til stede ved vielsen, 2) begge parter lovligt kunne gifte sig efter vielseslandets lov OG var fyldt 18 år, 3) hvis ægteskabet ikke strider mod "grundlæggende danske retsprincipper" - et af disse principper er at bigami er forbudt, og et bigamisk ægteskab indgået af en dansk person i et land, som tillader bigami, vil ikke blive anerkendt. Fx vil en dansk kvinde, som gifter sig med to brødre i Nepal samtidigt ikke kunne få anerkendt ægteskabet, og gifter hun sig med dem på forskellige tidspunkter, vil kun det første kunne anerkendes.

Hvis ægteskabet er gyldigt indgået efter ugandisk ret i 2009, og derpå behørigt registreret i 2016 (en mulig forklaring på de to attester), er formodningen for at ægteskabet kan anerkendes i DK.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar