Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
ThomasTT
Indlæg: 2
Tilmeldt: 07.06.2018 18:08:14

Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af ThomasTT » 07.06.2018 18:29:22

Jeg synes naesten ikke det kan passe, men jeg foeler mig p.t. totalt låst mht at blive skilt.

Lidt baggrund:
1.) Jeg flyttede i 2012 til Schweiz fra Thailand sammen med min gravide Thailandske kaereste. Vi blev sidenhen gift i Schweiz i slutningen af 2012
2.) I 2013 flyttede vi tilbage til Asien, hvor vi har boet i forskellige lande siden da, blandt andet Indonesien, Thailand og Singapore.
3.) Vi har to nu to boern sammen
4.) I 2016 broed vores aegteskab sammen og vi startede med at sove i hvert sit sovevaerelse, men forsoegte at leve samme for boernenes skyld.
5.) I 2017 flyttede vil tilbage til Thailand, men vi flyttede ind i to forskellige lejligheder. Min kone bor sammen med vores to boern og jeg bor alene.

Der er sket en del siden vi flyttede tilbage til Thailand. Hun har ikke noget job, saa jeg betaler alt og jeg mener alt, inkl international skole, hendes husleje, helbredsforsikringer osv osv. Det stopper hende dog ikke i, at hun vil have flere penge og det naegter jeg selvfolgelig. Problemet er at hver gang jeg naegter at betale hende penge - saa stopper hun mig i at se mine boern. Saa jeg foeler hun bruger mine boern til at presse penge ud af mig (blackmail). Hun har vores boerns pas - baade de Thailandske pas og de Danske. Vores boern har to nationaliteter og de er gemt godt og grundigt vaek.

Jeg orker ikke hendes afpresning mere og hun er ond - meget mere ond end jeg lige kan saette ord paa i dette forum. Hun truer med at ringe til min arbejdsgiver og fortaelle dem dit og dat (loegne), hvis ikke jeg goer som hun siger. Hun har tilmed ringet efter politiet i Thailand en aften og faaet dem til at komme paa min bopael og tale med mig, da jeg goer vores boern ondt. Det var maaske nok det sidste der fik baegeret til at flyde over, for jeg har aldrig nogensinde gjort noget ved mine boern, andet end at elske dem overalt paa jorden.

Jeg er simpelthen raedselsslagen for hvad hun kan finde paa og det har vaeret saa slemt, at jeg gik ned med en mindre depression sidste aar, da jeg ikke kunne haandtere hendes trusler mere. Jeg var ked af det - jeg var bange - ogsaa bange for, hvad hun kunne finde paa at goere ved vores boern, hvis ikke jeg betaler hende hvad hun vil have.

Jeg kan snart ikke mere og nu render jeg saa panden mod en juridisk mur. Jeg har kontaktet myndighederne, hvor vi blev gift i Schweiz, men jeg kan ikke soege skilsmisse i Schweiz, da jeg ikke er bosat der. Jeg har kontaktet statsforvaltningen i Danmark og forhoert mig der og svaret er det samme, du kan ikke soege skilsmisse i Danmark, hvis du ikke er bosiddende i DK - og det har jeg ikke vaeret i 11 aar.

Saa tilbage til Thailand, hvor vi bor nu. Her kan jeg heller ikke blive skilt, da det vil kraeve at vores aegteskab er registreret i Thailand. Og det er det ikke, desvaerre. Det der er vaerre er, at jeg ikke kan registrere vores aegteskab uden hendes samtykke.... saa hvad goer jeg saa?

Jeg er paa papiret ikke gift andre steder end i Schweiz. Vores aegteskab er ikke registreret i DK og heller ikke i Thailand. Det typiske svar jeg har faaet naar jeg har forhoert mig - og det gaelder ogsaa statsforvaltningen i DK, er... du kan jo bare lade vaere med at betale hende - det er du jo ikke forpligtet til. Og nej, det er jeg ikke, men jeg er raedselsslagen for hvad hun kan finde paa, hvis ikke jeg goer. Og ja, jeg tror rent faktisk hun kunne finde paa at goere boernene ondt eller vaerre.....

Jeg foeler mig totalt laast og der maa da vaere et eller andet jeg kan goere, uden at det involverer at jeg skal flytte hjem til Danmark....

Alle raad modtages med aabne arme.... hjaelp, please.... :(

DortheM
Indlæg: 519
Tilmeldt: 01.06.2017 09:09:56

Re: Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af DortheM » 07.06.2018 19:51:50

Hvordan vil du gerne at det ser ud når I er skilt? Bor du så stadig i Thailand? Hvem vil børnene bo hos? Hvad forestiller du dig en skilsmisse vil ændre? Vil hun ikke stadig afpresse dig?

Jeg ville umiddelbart flytte til Schweiz og blive skilt der. Men hvad så bagefter?

mh
Indlæg: 10186
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af mh » 07.06.2018 22:00:16

Jeg har ligesom DortheM svært ved at se, hvad der ville ændres ved at du fik held med skilsmisse.

Jeg kender ikke thailandsk lovgivning, men det lyder mærkeligt at du ikke skulle kunne få registreret dit ægteskab, hvis du kan fremvise en gyldig, legaliseret vielsesattest. Har du fået klar, officiel besked om at det ikke lader sig gøre?
mh
Rådgiver for ÆUG

ThomasTT
Indlæg: 2
Tilmeldt: 07.06.2018 18:08:14

Re: Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af ThomasTT » 08.06.2018 00:41:06

@Dorthe: Mit job er i Thailand, saa jeg har ikke mulighed for at flytte til Schweiz.

Hvad jeg vil opnaa med at soege skilsmisse, ja jeg vil gerne have en mulighed for at soege uncontested divorce, som det hedder i Thailand. Disse foregaar altid i retten og det jeg vil opnaa ved det, er en gang for alle at faa banket fast med 7 tommer soem, hvor meget jeg SKAL betale hende i underhold, sammenlignet med, hvor meget jeg egentlig betaler hende. Saa jeg har lovens ord at bruge imod hendes afpresning. Jeg vil ogsaa gerne have papirer der siger at jeg har krav paa som minimum, at have delt foraeldremyndighed over mine boern og samkvemsret, saa hvis hun naegter mig at se dem, saa kan jeg tage det endnu videre og maaske gaa efter fuld foraeldremyndighed. Maaske kommer er en dag, hvor jeg gerne vil giftes igen - det er ikke aktuelt lige nu, men det kan det blive i fremtiden. Det er de primaere grunde.

skaanebo
Indlæg: 11672
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af skaanebo » 08.06.2018 05:22:38

Du bør nok søge råd hos en thailandsk advokat.

mh
Indlæg: 10186
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af mh » 08.06.2018 07:00:37

Det bliver nu næppe en un-contested divorce, for det betyder en skilsmisse, man er enig om, og det lyder det ikke til at I er.

Men vær påpasselig: siden din kone allerede har forsøgt at sværte dig til, så sørg for at der er vidner til stede, når du er sammen med dine børn, og gerne nogle som vil tage billeder og evt. videoer af jer, og sørg ligeledes for vidner, når du af og til er nødt til at være i kontakt med hende. Optag alle samtaler.
mh
Rådgiver for ÆUG

mh
Indlæg: 10186
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Låst fast uden mulighed for skilsmisse - kan det passe?

Indlæg af mh » 08.06.2018 07:04:38

Her forklares, hvordan du muligvis kan få en skilsmisse, også selvom din kone ikke vil, og selvom ægteskabet ikke er registreret i Thailand:

https://www.siam-legal.com/legal_servic ... ivorce.php
> https://www.siam-legal.com/thailand-law ... ailand.php

Jeg siger muligvis, for du skal være ‘uskyldig’, og det bliver måske påstand mod påstand mht. hvem der er skyld i ægteskabets forlis.

Der er ingen vej udenom en dygtig skilsmisseadvokat.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar