Rejse til Storbritannien

Her kan du skrive om/søge information om hvorledes du/I kan benytte EU-reglerne til at bo sammen i både Danmark og andre EU-lande, f.eks. Sverige, Norge eller Tyskland.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
tummel
Indlæg: 3
Tilmeldt: 27.12.2015 22:45:01

Rejse til Storbritannien

Indlæg af tummel » 22.04.2018 19:31:31

Kære Forum

Jeg ville lige høre, om der måske skulle være en eller flere her, som kunne hjælpe med nogle opysyninger.

Det drejer sig om, at min kone og min steddatter - begge fra Kenya - har fået opholdskort efter EU-reglerne - hvad de også kalder en paragraf 10-opholdstilladelse. Vi boede først i Tyskland og flyttede så til Danmark.

Steddatteren er 14 år og vil gerne besøge min lillebror og hans kone i England til sommer.

Jeg har læst mig frem til, at hun - efter en ny dom - skulle kunne indrejse uden en såkaldt Family Permit og uden visum, men kun med sit opholdskort. Men at hun ud over sit opholdskort skal kunne fremvise dokumenter, der viser, at hun vitterligt er i familie med en EU-borger - nemlig mig. Det skulle vel kunne klares med en vielsesattest og hendes fødselsattest - og måske andre dokumenter.

Og så ville rejsen kunne foretages. Hvis hun skulle have et britisk visum, ville vi opgive det på forhånd. Det er smadderdyrt og meget omstændeligt og indebærer også et interview med personligt fremmøde i København.

Er der nogen, der har erfaring med, om denne ordning fungerer? Og kan hun i givet fald rejse alene - eller skal jeg nødvendigvis foretage rejsen sammen med hende? Så kunne jeg bare tage den næste Ryanair tilbage.

Jeg vil selvfølgelig nødigt have hende eller os begge afvist i den britiske lufthavn.

Tak på forhånd for svarene.

skaanebo
Indlæg: 11580
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Rejse til Storbritannien

Indlæg af skaanebo » 22.04.2018 19:33:49

Prøv at spørge det britiske visumcenter

Besvar