Nye retningslinier for dansk indfødsret

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
ABJ78

Nye retningslinier for dansk indfødsret

Indlæg af ABJ78 » 12.11.2008 10:41:04

Hejsa.
Hvis de ikke kan gå fri af Eu-reglerne skal de nok finde en anden måde at ramme os på. Det ser ud til at der kommer en række stramninger i forhold til at bestå indfødsretsprøven og opnå dansk statborgerskab. Læs bl.a. her:

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/nyheder/ ... r_2008.htm

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/nyheder/ ... r_2008.htm

ABJ78

Indlæg af ABJ78 » 16.11.2008 13:53:50

Jeg hørte en radioudsendelse på P4 torsdag d. 13. november kl. 07:00, at man I tyskland opfordrer indvandrere til at tage tysk statsborgerskab. I nordtyskland er der en kampagne i gang, for at få indvandrere til at skifte statsborgerskab og en rapport viser, at flere udlændinge med tysk statsborgerskab i langt højere grad tager en uddannelse eller er i arbejde end de, der ikke har.

Ordlyden af indslaget kan læses her, og der er flere links til debatten:
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/1 ... 135016.htm

og høres her:
http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelse ... 111125.htm

Synes bare det er lidt komisk, at man herhjemme taler ih og åh så meget om integration, men alligevel sætter politikerne muligvis selv en stopper for integrationen, når de strammer reglerne for at få statborgerskab.

Osvald
Indlæg: 33
Tilmeldt: 28.09.2007 12:42:20
Geografisk sted: Denmark

Indlæg af Osvald » 02.12.2008 17:26:41

Jeg er helt enig i at reglerne for at opnå statsborgerskab ikke burde strammes, men man skal passe på med at bruge argumentet:
at flere udlændinge med tysk statsborgerskab i langt højere grad tager en uddannelse eller er i arbejde end de, der ikke har.
Hvad er årsagssammenhængen? Medfører det at man skifter statsborgerskab at man får en højere uddanelse eller et arbejde ... eller gør det at man tager en højere uddanelse (/er i arbejde) at man skifter statsborgerskab?
Jeg er ikke i tvivl om at der er en statistisk sammenhæng mellem de to ting, men det lader til at dem der har skrevet rapporten har overfortolket data og konkluderer noget de ikke har belæg for.

Jeg kan ikke forstå at det skal gøres så svært at skifte statsborgerskab. Jeg tror at det for nogen er en ret stor beslutning at skifte sin nationalitet ud med en anden. Det vil ofte medfører at man på forskellige planer giver slip på sine rødder og det kan medfører nogle praktiske problemer (f.eks. ikke længere må eje hus i det land man blev født i, m.v.). Dem der ønsker at blive danske statsborgere burde sgu' få lov til at blive det uden at skulle op i en prøve i hvad det danske lorteparti mener er relevant for det at være dansker.

Besvar