Spørgsmål vedrørende uddannelse, betaling SU og familiesammenføring

Her kan du skrive om/søge information om livet i Danmark, herunder Danskundervisning, Rettigheder i DK, Økonomi & Skat (Børnepenge, pension m.v.), Sygdom & dødsfald, Skilsmisse m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Yeoman
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11.04.2018 10:25:04

Spørgsmål vedrørende uddannelse, betaling SU og familiesammenføring

Indlæg af Yeoman » 11.04.2018 10:37:19

Hej med jer,

Det var da noget af et hjælpsomt forum - skulle da have vidst at det eksisterede for længe siden, ville have gjort mange spørgsmål nemmere at finde svar på.

Anyways - jeg har en kæreste fra Israel, som er blevet optaget på en videregående uddannelse i Danmark, og så har jeg et par hurtige spørgsmål, som jeg håber der er nogle som kan svare på :shock:

1) Kan man få SU i danmark, på trods af at man ikke lever op til de regler for 'ligestilling efter danske regler' som lige umiddelbart står nævnt her?
(http://www.su.dk/su/udenlandsk-statsbor ... ke-regler/) Vi er hverken gift, har ikke børn, hun kommer fra Israel. Vi opfylder altså ikke kravene som står nævnt på hjemmesiden, er der monstro en anden vej?

2) Skulle man vælge at blive gift, og få 'familiesammenføring', så kan jeg se at behandlingstiden cirka er 10 måneder. Er der nogle der ved, hvorvidt man kan få tilbagebetalt pengene for studiet, hvis man er startet på studiet? Som eksempel: Hun starter august, vi søger om familiesammenføring næste måned, hun har betaler de to første semester - kan man få pengene tilbage efter? Eller kan det ændres undervejs?

3) Givet den situation jeg beskriver, er der måske nogle som har nogle gode ideer til hvordan situationen kunne bedres? Har vi nogle muligheder, som jeg ikke lige har tænkt på ift. uddannelse, SU og opholdstilladelse.

Mange gange tak til dem som gider at svare!!

Rasmus,

mh
Indlæg: 10016
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Spørgsmål vedrørende uddannelse, betaling SU og familiesammenføring

Indlæg af mh » 11.04.2018 19:49:48

1) Nej.
2) Nej. Man får IKKE noget tilbagebetalt, som man var pligtig til at betale. Retten til fritagelse for studieafgift ‘fødes’ først i det øjeblik man opfylder betingelserne.
3) Nej, ikke udover at søge om legater/udvekslingslegater. Hun kan søge på nettet efter om der er udvekslingsaftaler ml. Israel og DK, og om der er israelske og danske legater hun kan ansøge om.
mh

Yeoman
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11.04.2018 10:25:04

Re: Spørgsmål vedrørende uddannelse, betaling SU og familiesammenføring

Indlæg af Yeoman » 11.04.2018 20:08:52

Satans.

Du skal have mange tak for svaret!

God aften!

Besvar