Børnepenge fra far i Tyrkiet?

Her kan du skrive om/søge information om livet i Danmark, herunder Danskundervisning, Rettigheder i DK, Økonomi & Skat (Børnepenge, pension m.v.), Sygdom & dødsfald, Skilsmisse m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Latina
Indlæg: 1
Tilmeldt: 29.11.2016 11:42:59

Børnepenge fra far i Tyrkiet?

Indlæg af Latina » 31.01.2018 00:20:57

Hej allesammen
Hvis faren i Tyrkiet vedkender sit faderskab, bliver han så opkrævet børnepenge til mor i Danmark? Og er beløbet han opkræves, det samme beløb som for en mand boende i Danmark?
Hvis han ikke vedkender sig faderskab, betaler staten så? Eller vil de tyrkiske myndigheder så tvinge ham til DNA-test?
Nogen der ved noget?

mh
Indlæg: 10081
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Børnepenge fra far i Tyrkiet?

Indlæg af mh » 19.04.2018 16:51:14

Forældre i udlandet bliver pålagt samme beløb i børnebidrag som forældre, der bor i DK. Normalt højst normalbidraget, medmindre forælderen er villig til at oplyse sin indtægt, og denne er så høj at der kan pålægges højere bidrag.

Betaler denne forældre ikke, lægger det offentlige ud for normalbidraget, som derpå bliver bogført som en gæld, den udenlandske forælder har til DK. Hvis der er pålagt forhøjet bidrag, må den bidragsberettige forælder selv prøve at få inddrevet beløbet via retssag anlagt i udlandet.

En dansk afgørelse om børnebidrag har ingen retsgyldighed i Tyrkiet, så de tyrkiske myndigheder vil ikke gøre noget for at inddrive beløbet. De vil ej heller foretage sig noget for at få fastslået faderskabet, medmindre den danske forælder anlægger retssag i Tyrkiet.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar