Fast opholdstilladelse DK

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
mark
Indlæg: 1
Tilmeldt: 12.07.2010 22:04:46

Fast opholdstilladelse DK

Indlæg af mark » 12.07.2010 22:36:09

En bekendt ( mand 27 år.) Kom på familie besøg til DK, aug. 2008. Efter kort tid lærte han en dansk dame at kende og de giftede sig efterfølgende. Manden fik opholdstilladelse i 2 år. Han arbejder til daglig (om aften) og går på sprogskolen om dagen og har lært en del dansk. Men problemet er at deres ægteskab ikke kørte så godt og manden har søgt råd og vejledning hos en advokat. Advokaten har på hans vegne indgivet en ansøgning om opholdstilladelse til udlændingeservice. I ansøgningen skriver han ” på min klients vegne indgiver jeg herved ansøgning om opholdstilladelse i henhold til Associeringsaftalen af 12/9 1963 mellem Tyrkiet og EF. Jeg skal samtidig meddele, at min klient agter at ophæve samlivet med sin ægtefælle.”

1.Spgslm.: Skal mandens sag starte fra begyndelsen ( vel at mærke at han har fået 2 års opholdtilladelse)?

2.Skal han altid være i det job han arbejder i nu, til han får fast opholdtilladelse?

3.Får han overhovedet fast ophold i DK og tager det de 7 år som det plejer?

4.Hvad nu hvis han mister sit arbejde efter det første år?

Han har haft fast arbejde i 12 mdr. nu og arbejder det samme sted endnu

(dag 2)
Nu siger min bekendt at det går bedre for dem begge to at de har snakket om tingene og de forsat elsker hinanden. Men hvad sker der med den sag advokaten har fået i gang? Han har betalt 9000 kr. Vil han kunne få pengene tilbage? Hvor mange år går der før man kan få fast ophold i DK, når man er gift og har fast arbejde?

Vh
Mark

Kim P. Nyberg
Indlæg: 2941
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Re: Fast opholdstilladelse DK

Indlæg af Kim P. Nyberg » 13.07.2010 02:44:01

Velkommen på forum.

Hvis ægteskabet ophører, har de begge pligt til at meddele dette til både kommunen og Udlændingeservice. Han vil herefter få en kort frist til at forlade Danmark.

Om aftalen mellem EF/EU og Tyrkiet giver nogle undtagelser fra denne grundregel, ved jeg ikke.

Hvis jobbet han har fremgår af positivlisten på nyidanmark.dk, så kan få dispensation til at blive her.

1. Hvis han får lov at blive her, starter han ikke forfra.

2. Bliver dig svar skyldig.

3. Du mener vel tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse? Det kan man få efter fire år, hvis man opfylder den lange række af betingelser, som Folketinget har sat op. Kan man ikke opfylde betingelserne, kan der gå mere end fire år. Syv-års reglen gælder ikke mere.

4. Hvis han mister sit arbejde, eller selv siger op, og samtidig siger farvel og tak til ægteskabet, så står den på enkeltbillet til hjemlandet. Hvis ægteskabet fortsætter, skal han arbejde fuldtid i mindst to et halvt år ud af tre år, for at opnå en del af de krævede point, der skal hentes, hvis man gerne vil have en tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse. Det får ingen betydning for hans tidsbegrænsede opholdstilladelse, at han undervejs skifter job.
Seniorrådgiver i Ægteskab Uden Grænser

dotGusten
Indlæg: 539
Tilmeldt: 24.01.2008 14:33:12
Geografisk sted: Abidjan, Côte d'Ivoire
Kontakt:

Re: Fast opholdstilladelse DK

Indlæg af dotGusten » 13.07.2010 06:27:09

mark skrev: (dag 2)
Nu siger min bekendt at det går bedre for dem begge to at de har snakket om tingene og de forsat elsker hinanden. Men hvad sker der med den sag advokaten har fået i gang? Han har betalt 9000 kr. Vil han kunne få pengene tilbage? Hvor mange år går der før man kan få fast ophold i DK, når man er gift og har fast arbejde?
Han kan vel bede advokaten om at trække ansøgningen tilbage med et nyt brev til Udlændingservice?

Advokaten har jo allerede brugt tid, så han får jo nok ikke alle pengene tilbage, advokaten må lave en opgørelse over forbrugt tid.

Du må finde det nye pointsystem til din ven, så han kan se hvilke betingelser, der skal opfyldes for at få permanent opholdstilladelse. Det er bl.a. noget med at have arbejdet uden afbrydelser i 2½ år, bestået diverse danskprøver osv.

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/p ... ophold.htm

fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Fast opholdstilladelse DK

Indlæg af fundiver199 » 13.07.2010 06:46:13

mark skrev:Skal mandens sag starte fra begyndelsen ( vel at mærke at han har fået 2 års opholdtilladelse)?
Ja hvis man søger om et ny opholdstilladelse på et andet grundlag, så er der jo tale om en helt ny sag, som starter fra "begyndelsen", og som behandles helt uden hensyntagen til, om man har en anden form for opholdstilladelse i forvejen.

Hvis man søger om tilladelse til at åbne en restaurant, så tages der jo heller ikke hensyn til, at man i forvejen har en tilladelse til at køre taxi. Der gør sig dog det særlige gældende for opholdstilladelser, at man kun kan have en af gangen, så hvis man får en ny, så bortfalder den gamle.

Men når det drejer sig om indplacering i integrationsprogrammet samt en senere ansøgning om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, så skal man som hovedregel ikke "starte forfra", fordi man skifter fra en opholdstilladelse til en anden.

Men din ven må jo bestemme sig til, om han ønsker at fortsætte samlivet med sin kone eller ej.

mh1
Indlæg: 10609
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Fast opholdstilladelse DK

Indlæg af mh1 » 13.07.2010 09:11:54

:!: Tyrkiske statsborgere har en særlig retsstilling i EU :!:

Læs her: http://www.nyidanmark.dk/resources.ashx ... yrkiet.pdf

Din bekendt kan allerede efter 4 år i samme arbejde hos samme arbejdsgiver få fast opholdstilladelse, og der er INTET krav om indvandringsprøve og andre sjove ting. Faktisk må han også i det sidste år søge arbejde hos en anden arbejdsgiver, men i samme branche. Tåbeligt nok bliver uret nul-stillet selv hvis han inden for de tre år hos samme arbejdsgiver "skifter stilling" fra opvasker i køkkenet til at være grillpasser i samme køkken. Det har jeg behandlet en konkret sag om.

Din bekendt kan med meget stor fordel lade ansøgningen om at benytte sig af associeringsaftalen fortsætte sin gang, idet han så får sin opholdstilladelse uafhængigt af, om han er gift eller ej og det kan lige netop være det, der skal til for at det hele går op i en højere enhed.

Når den ene ægtefælle så at sige 'sidder på magten' i forholdet ved at kunne true med at den anden ikke bare bliver smidt ud af ægtesengen, men helt ud af landet, så bliver der en skævhed. Med en selvstændig opholdstilladelse bliver der balance i forholdet.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar