Skilsmisse mens FS-sag pågår!

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
caen2600
Indlæg: 16
Tilmeldt: 12.06.2007 20:39:58
Geografisk sted: ishøj/zamboanga
Kontakt:

Skilsmisse mens FS-sag pågår!

Indlæg af caen2600 » 28.09.2008 19:48:17

Nogle der kan hjælpe mig med følgende problemstilling:

Har en thailandsk ven, som kom hertil på turistvisum i maj i år. Han blev gift i juni, og der blev ansøgt om familiesammenføring i juli. Da han er 23 1/2 , vil han først få tilkendt familiesammenføring når han fylder 24 i januar, så pt. er han her på processuelt ophold.

Imidlertid er hans ægteskab nu gået i stykker, men han vil meget gerne have chancen for at blive her i landet på andet grundlag.

Jeg vil derfor gerne høre om nogen kan svare på følgende:

Hvis han bliver skilt hurtigt, kan han så opnå godkendelse af au-pair ophold (hvis han finder en familie)?

Han har en bachelor-grad fra universitet i Thailand, som måske er på positivlisten. Men skal han hjem til Thailand først, inden han søger arbejdstilladelse på baggrund af positivlisten?

Hvis han nu bliver skilt hurtigt , skal han så rejse ud af landet straks, eller kan han blive i landet indtil han får et "nej" på sin ansøgning om familiesammenføring (da forudsætningerne for FS jo ikke længere er til stede)

Ellers nogle gode ideer til hvordan han kan få lov at blive her i landet? Alle forslag er velkomne. Synes det vil være en skam at sende ham hjem, da hans uddannelse sagtens kan anvendes i Danmark, og da han virkelig har et stort ønske om at blive her og være en del af det danske samfund.

Besvar