Søge arbejdstilladelse via Positivlisten under processuelt ophold?

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
dafik
Indlæg: 5
Tilmeldt: 26.09.2017 13:13:30

Søge arbejdstilladelse via Positivlisten under processuelt ophold?

Indlæg af dafik » 26.09.2017 13:23:37

Hej ÆUG,

Min kære kone og jeg venter stadig på svar fra vores familiesammenføring. Hun er dog så heldige at formodentligt få et job tilbud som bygningsingeniør, hvilket er et erhverv der er listet i Positivlisten. Hun har taget uddannelsen her i landet, og snakker i øvrigt fornuftigt dansk.
Jeg vil høre om der overhovedet er nogen mulighed for at søge om arbejdstilladelse, så længe vi venter på svar fra familiesammenføringen? Har læst at man ikke kan indsende en ansøgning så længe man venter svar på en anden, men det virker jo helt åndssvagt at man ikke vil lade en person komme i arbejde og betale skat pga. arbitrære regler. Er her nogen som har erfaring vedr. dette? Er evt. nogle specielle regler i visse tilfælde, eller en måde hvorpå dette kan omgås?

På forhånd, mange tak :)

mh
Indlæg: 10062
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Søge arbejdstilladelse via Positivlisten under processuelt ophold?

Indlæg af mh » 01.10.2017 07:21:44

Det er desværre rigtigt, at man som udgangspunkt skal have lovligt ophold (visum, visumfri, gældende opholdstilladelse) for at kunne søge arbejdstilladelse under ophold i DK. Kun asylansøgere kan evt. fritages.

MEN hvis din ægtefælle søger om tilbagerejsetilladelse, kan hun så ikke rejse til sit hjemland, indgive ansøgningen der, og så rejse tilbage? Det er kun selve det at AFLEVERE ansøgningen, som ikke er accepteret. Man må gerne have to, af hinanden uafhængige opholdsgrundlag og -tilladelser.

https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/ ... cessen.htm

Måske kan hun bruge dette? https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/ ... ningen.htm
mh

dafik
Indlæg: 5
Tilmeldt: 26.09.2017 13:13:30

Re: Søge arbejdstilladelse via Positivlisten under processuelt ophold?

Indlæg af dafik » 09.10.2017 08:42:00

Tusind tak for svaret. Hun fik desværre ikke jobbet - netop pga. usikkerheden vedr. arbejdstilladelse. Men godt input - havde ikke overvejet at vi kunne søge hjemmefra, uden at sætte vores eksisterende ansøgning på spil.

Besvar