Arbejdsvisum i andet EU land, bo i Danmark?

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
lisdem
Indlæg: 9
Tilmeldt: 30.06.2016 01:37:38

Arbejdsvisum i andet EU land, bo i Danmark?

Indlæg af lisdem » 20.09.2017 16:09:24

Hej,

Min amerikanske mand er blevet tilbudt et job hos er hollandsk firma hvor han kan arbejde hjemmefra med enkelte ture dertil. Kan han lovligt bo og opholde sig i Danmark med et visum til at arbejde i et andet EU land? Ville vi kunne søge om familiesammenføring mens han arbejder der?

Hvis vi valgte at flytte til Holland sammen, hvor længe skal vi så bo/arbejde der for at kunne blive familiesammenført i Danmark via EU loven?

På forhånd tak for hjælpen!

Mvh
Lisbeth

mh
Indlæg: 10062
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Arbejdsvisum i andet EU land, bo i Danmark?

Indlæg af mh » 21.09.2017 09:26:35

Nej, opholdskort til ét EU-land gælder kuntil det land. Han må opholde sig i DK ca. det halve af året, men ikke bo der.

Hvis du/I flytter til Holland, og du registrerer dig som EU-borger m. tilstrækkelige midler (egne eller din mands løn), kan han søge om opholdskort som ægtefælle til EU-borger. Efter tre måneder kan I flytte til DK og gentage proceduren, fordi du nu er EU-borger i DK også.

HUSK at samle al dokumentation, husleje betales via bank, indsaml kvitteringer for el, vand, varme, internet mm., køb ind med kredit- eller debitkort, så dagligvareindkøb fremgår af din bankkonto. Opret bankkonto/ brug din mands. Hvor er arbejdsstedet? Jeg kender en i Haag, som måske ville kunne give tips om at finde bolig der.
mh

Besvar