Akut hjælp

Her kan du skrive om/søge information om ophold i DK på andre grundlag end familiesammenføring eller EU-regler, f.eks. au-pair, studier og arbejde m.v.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
2324
Indlæg: 9
Tilmeldt: 28.10.2015 19:16:05

Akut hjælp

Indlæg af 2324 » 04.05.2016 19:29:45

Hej,

Vi står i en lidt dårlig situation og har brug for hjælp.

Min kone har været au pair i Danmark indtil febuar 2016.

Hun stoppede som au pair og vi blev gift samme måned. Vi var lidt forvirrede og værtsfamilien havde rådgivet os til at vente med at ansøge indtil hun fyldte 24. Han sagde at hun stadigvæk kunne bruge hendes adresse indtil den nye au pair har fået opholdstilladelse. Vi blev enige om at det var en god ide.

Nu står vi så og tænker fuck man må jo ikke være au pair og gift.

Vi er klar nu til at ansøge men vi har så det problem at vi ved ikke om hendes opholdstilladelse er ophævet eller ej. Hvordan finder vi ud af det uden at risikere at hun bliver udvist?

Hun er pt. 33 uger gravid og jeg tænker at uanset hvad så må der være love der tillader hende at føde her og først derefter blive udvist.

mh
Indlæg: 10063
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Akut hjælp

Indlæg af mh » 04.05.2016 21:13:02

En opholdstilladelse gælder, til den udløber eller bliver inddraget. MEN din kone var forpligtet til straks at meddele myndighederne, at hun ophørte som au-pair, og derpå ville hendes opholdstilladelse blive inddraget fordi hun ikke længere opfyldte betingelserne for den.

I har fået mildest talt elendig vejledning af hendes fhv. værtsfamilie.

Bl.a. kunne I have søgt, så snart du og din kone var mindst 23 ½ år gamle.

Nu sidder din kone så i den uheldige situation, at hun faktisk har begået ulovligheder, idet hun har tilbageholdt oplysninger, som hun er forpligtet til at give myndighederne, og det er lige så slemt som at give falske oplysninger.

Der er ingen love, der siger at man har ret til at føde i et land, hvor man ikke har lovligt ophold - i hvert fald ikke gratis. Gravide kan blive udvist, så længe flyselskaberne vil have dem med, men formodentlig er din kone over den grænse nu.

Det kan ikke på nogen måde undgås, at det kommer for en dag, at din kone pt opholder sig i DK på en opholdstilladelse som burde have været inddraget, og kun ikke er blevet det, fordi hun har fortiet oplysninger. Hvor strengt myndighederne ser på det, ved jeg ikke. Men det bliver ikke bedre, fordi I stikker hovedet i busken og håber det går over. Det gør det ikke. Find en retshjælp og få noget vejledning om, hvordan I kan tackle situationen.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar