Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Her kan du skrive om/søge information om hvorledes du/I kan benytte EU-reglerne til at bo sammen i både Danmark og andre EU-lande, f.eks. Sverige, Norge eller Tyskland.

Redaktører: ZB, AUG Board

Som
Indlæg: 8
Tilmeldt: 05.03.2018 21:14:28

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af Som » 06.03.2018 23:19:52

Tak, kan jeg beholde mit job i dk, hvis det evt bliver Flensborg

Eller kan jeg godt være selvforsørgne uden job i et andet Eu land?? Hvor mange måneder ska vi bo der minium har læst det 3 måneder, men hvad er mest realistisk med hensyn til at bevise en real flytning

skaanebo
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af skaanebo » 06.03.2018 23:21:38

Du kan sagtens være grænsegænger og fx bo i Tyskland og arbejde i DK, hvis det ellers er praktisk muligt.

Og ja, det skal stå på i mindst 3 måneder, førend I kan flytte videre til DK.

Det, du skal tænke på i den forbindelse er, at du skal sørge for at flytte reelt og fx opsige din bolig i DK.

culture-attracts
Indlæg: 6
Tilmeldt: 22.02.2018 22:56:04

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af culture-attracts » 08.04.2018 18:05:29

Tak for sidste svar som besvarede 3 af mine spørgsmål. Jeg ved nu at jeg skal opsige min danske lejlighed, reelt flytte til Tyskland/Sverige og at 3 måneder er nok at bo der (i Tyskland såvel som Sverige går jeg ud fra, venligst bekræft!), samt at jeg kan arbejde i DK imens jeg bor i det andet land.
Jeg læser og følger med stor interesse opslag og svar ang. Tyskland og Sverige, da jeg ser 100.000 kr. i garanti som urealistisk og mange år i fremtiden for mig.

Min tilkommende er ikke eu-borger (asiat), arb. i andet eu-land med visum til mars 2019 og har en datter på 4 år som p.t. er i hendes hjemland.
Hvis hun forlænger kontrakten forventer hun at hendes næste visum bliver et 3 års visa.

Spørgsmål:
Hvilket krav stiller tyskerne til arbejde, indkomst og kapital.
Skal vi alle tre bo i Tyskland for at gøre det nemmest eller skal datteren med bagefter?

Er det nemmere og/eller hurtigere at bruge Tyskland end Sverige? Tænker her ikke på sprog, men om et af landene er hurtigere at give de tilladelser der skal til, så at hverdagen fungerer imens man er der, og at om noget af landene fører til at man hurtigere er i DK end hvis man flyttede til det andet land.

skaanebo
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af skaanebo » 08.04.2018 18:36:12

Ja, datteren bør bor sammen med jer, inden I flytter til DK, hvis I ønsker at bo sammen i DK.

EU-reglerne er ens i alle landene, men sagsbehandlingstider kan skifte og gør det løbende. Derfor giver det ingen mening at sige, at det er lettere i Tyskland end i Sverige eller Malta for den sags skyld.

mh
Indlæg: 9973
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af mh » 08.04.2018 21:51:10

Du BEHØVER ikke opsige, hvis du kan få lov at fremleje din bolig.

Afhængigt af, hvor man slår sig ned i Tyskland, kan man være heldig at få opholdskort i løbet af to-tre uger, hvis alt nødvendigt (bopælsattest, vielsesattest, bevis for tilstrækkelige midler og sygesikring) afleveres sammen med ansøgningen.
mh

culture-attracts
Indlæg: 6
Tilmeldt: 22.02.2018 22:56:04

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af culture-attracts » 09.04.2018 21:49:15

Tak for svarene. Jeg ved at min udlejer ikke accepterer fremleje, desværre.

Spørgsmål: Hvad er "bevis for tilstrækkelige midler" i Tyskland?

mh
Indlæg: 9973
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af mh » 10.04.2018 19:08:20

For mit vedkommende en pensionsmeddelelse (på engelsk), så kan du dokumentere mindst et lignende forholdsvis beskedent beløb vil det være fint til to personer.
mh

culture-attracts
Indlæg: 6
Tilmeldt: 22.02.2018 22:56:04

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af culture-attracts » 11.04.2018 20:33:40

ok, så man skal dokumentere at ens indkomst er nok for dem, der skal bo på den tyske adresse og flytte med til Danmark.

Hvad så når man flytter til Danmark? Kræves INTET når man flytter til DK?

skaanebo
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af skaanebo » 11.04.2018 21:22:10

Der kræves det samme. Tjek Statsforvaltningens hjemmeside.

mayanoa123
Indlæg: 1
Tilmeldt: 19.06.2018 20:39:05

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af mayanoa123 » 19.06.2018 21:16:02

Spørgsmål:
- Hvis der søges familiesammenføring ift eu-reglerne hvad er minimum alderen så? Ift de danske regler er den fx 24 år.

- Hvor lang tid efter at den danske statsborgers tilflytning til Danmark bør man senest søge familiesammenføring

skaanebo
Indlæg: 11499
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af skaanebo » 20.06.2018 05:00:26

18 år hvis man søger som gift par eller som samboer. Medfølgende børn til familien har ingen minimumsalderskrav.

Trekantsområdet
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22.08.2019 13:25:41

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af Trekantsområdet » 25.08.2019 12:00:42

Tak for en kanon tråd, jeg håber I kan hjælpe med et nyt spørgsmål.

Min kæreste fra Filippinerne står til at skulle udrejse af DK indenfor få dage. (Inddraget opholdstilladelse pga skilsmisse med tidligere mand)

Vi har ikke kunne nå at blive gift, da hun først er officielt skilt for få uger siden.
Vi har været kærester ca. 9 mdr, hvor hun har boet hos mig det meste af tiden. (Dog uden hun har haft folkeregisteradresse her)

Er der muligheder for os i at flytte til Tyskland? (Jeg arbejder i Trekantsområdet så kan sagtens beholde mit job og pendle)
Som jeg læser det, så er det største problem for at komme videre, at vi ikke er gift.

Hun burde efter min bedste overbevisning kunne få opholdskort i Tyskland, når hun tilslutter sig mig. (Og har gyldigt pas)

Men vil et opholdskort i Tyskland kunne bruges til at blive gift i DK eller Tyskland? For på den måde at kunne komme videre og få FS efter de eu-retslige regler i DK...

Endnu engang tak for en god tråd der indeholder rigtig meget nyttig information.

mh
Indlæg: 9973
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af mh » 25.08.2019 13:22:31

Hun har ikke mulighed for at få et opholdskort i Tyskland FØR I bliver gift.

Hvis hun endnu er i besiddelse af et i forhold til udløbsdato gyldigt dansk opholdskort, vil I formodentlig kunne blive gift i Tyskland, begge som turister. Hvis hun har en fastsat udrejsedato, skal hun forlade Danmark, men det gør hun jo også, hvis hun tager over grænsen til Tyskland.

Der skal bruges ca. samme dokumentation som i DK, dvs. hun skal vise opholdskortet, og enten få sin skilsmisseattest oversat eller få en kopi på engelsk, du skal have dokumentation for din civilstand på engelsk og I skal begge have jeres pas med. Jeg skal ikke kunne sige, om hun også skal skaffe sig et 'cenomar' fra Filippinerne, når hun har et dansk ægteskab og en dansk skilsmisse bag sig.

Der er en forberedelsestid, så det er ikke noget man kan klare på én dags besøg. Regn med en til to uger, hvor du dog ikke selv behøver opholde dig fuld tid i Tyskland.
mh

Kim P. Nyberg
Indlæg: 1994
Tilmeldt: 02.02.2009 11:41:42
Geografisk sted: Herning
Kontakt:

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af Kim P. Nyberg » 25.08.2019 13:34:13

Siden Familieretshuset.dk er etableret, skal man som dansker have en prøvelsesattest fra dem, før man som dansker overhovedet kan gifte sig. Her er det blandt andet et krav, at begge parter har været ude af tidligere forhold i mindst et år og at man også har kendt hinanden i mindst et år. Dette har man gjort for at hindre proforma ægteskaber. Så hun er nok nødt til at skulle en tur hjemover først, inden I kan gøre jer håb om noget.

Cenomar skal kun medbringes, hvis man er viet i Filippinerne.
Formand for og juridisk rådgiver i Ægteskab Uden Grænser

Trekantsområdet
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22.08.2019 13:25:41

Re: Ofte stillede spørgsmål om EU-reglerne

Indlæg af Trekantsområdet » 25.08.2019 13:45:28

Ok. Den med et år havde jeg ikke hørt om før. Jeg troede man kunne blive gift så snart man havde skilsmisseerklæringen...

Hun har opholdskort i DK til 2021. Så hun kan vel i og for sig godt følge mig til Tyskland?

Hvor vi så på en eller anden måde skal have dokumenteret at hun er ude at DK.
US melder også hun skal aflevere opholdskortet når hun udrejser.

Hvis hun tager til Filippinerne i 3 mdr i stedet, burde der så være problemer i at få et turistvisum til DK om 3 mdr? (Evt anmodning om besøg af kæreste)

I hendes klage over mistet opholdstilladse, som behandles over de næste 8 mdr, har vi skrevet at vi er kærester og gerne vil giftes...
Udlændingenævn har lige meldt de ikke mener hun må være i dk under klagen. (På trods af indgivet klage indenfor 7 dage og tidligere mulighed for varigt ophold)

Det er derfor det andet her kommer i spil.

Mange tak for svarene

Besvar