Side 1 af 1

Internship - kan man det med EU opholdskort til Danmark

: 21.07.2019 23:14:42
af s.københavn
Hej alle,

Vil høre om der er nogle der ved noget omkring internship? Det er en slags praktik som man som studerende skal have et semester.

Min mand har fået tilbudt internship både i Stockholm og i Holland.

Det skal siges, at han er i DK efter EU reglerne og er her på 5 år nu, så der skal snart søges om permanent.

Dog er jeg meget i tvivl om hvordan vi skal forholde os til internship så det ikke påvirker hans opholdstilladelse. Er det stadig sådan at han må udføre det i andre lande og det kræver jo muligvis en del tilstedeværelse i enten Holland efter Stockholm i de 6 måneder semesteret varer.

Da internship er beskedent lønnet, skal han vel også ha en form for arbejdstilladelse i de andre lande?

Håber nogle kan hjælpe. :)

Re: Internship - kan man det med EU opholdskort til Danmark

: 22.07.2019 11:05:09
af mh

Re: Internship - kan man det med EU opholdskort til Danmark

: 23.07.2019 16:10:23
af s.københavn
MH tak for det.

Mente nu mere i forhold til Danmark og miste sin opholdsret fordi, at man har et praktikophold i udlandet på 6 måneder.

Jeg ringede til SIRI der oplyser, at man ikke må tage praktik i udlandet uden at miste sin danske opholdsret. Og det er ligegyldigt at det er et krav fra det danske universitets side. Hvis praktikken feks kunne udføres fra Danmark (der er tale om databehandling) så var det ok. Men hvis man har brug for at opholde sig i feks Sverige eller Holland, så mister man opholdsretten.

Jeg henviste til, at man jo stadig havde bopæl i DK og jo ikke er væk længere tid end 6 måneder på et år, som man normalt må i forbindelse med rejser mv., men det var ligegyldigt sagde de.

Re: Internship - kan man det med EU opholdskort til Danmark

: 23.07.2019 21:24:53
af mh
Telefoniske oplysninger fra instanser som US og SIRI skal man ikke tage til troende, de er ofte fejlagtige, da dem der besvarer telefonopkald normalt ikke er jurister med styr på lovgivningen.

Din mand og du vil stadig være samlevende, selv om han midlertidigt opholder sig et andet sted, og dermed ophører hans opholdsret ikke. Han behøver formodentlig ikke oplyse nogen dansk myndighed om sit internship, da han jo ikke flytter ud af landet, og I ikke ophæver samlivet. Semesteret varer vel næppe heller fulde 6 måneder? Og der vil formodentlig være et par perioder, hvor han kan komme hjem på en lang weekend eller mere? Det vil således være let at bevise, at I fortsat har været samlevende, selvom han har været væk i en del uger ad gangen.

Re: Internship - kan man det med EU opholdskort til Danmark

: 24.07.2019 13:24:14
af s.københavn
Tak for svar MH.

Ville jo mene præcis det samme som dig.

Damen i EU afdelingen måtte også sætte mig på hold for at spørge en overordnet vedrørende intership. De sagde dog stadig at man var udflyttet.

Kan heller ikke forstå det. De blev til sidst lidt sure over at jeg var uforstående overfor dette og sådan var det bare.

Re: Internship - kan man det med EU opholdskort til Danmark

: 25.07.2019 07:32:19
af skaanebo
Bed om skriftlig information frem for mundtlig.