Side 1 af 1

Sygeforsikring i Sverige

: 07.07.2019 07:31:44
af PoulC
Min hustru fra Kenya fik svensk personnummer for ca. 2 md. siden, og i den forbindelse blev vi nødt til at tegne en sygeforsikring hos CIGNA (GOLD), som dækkede stort set alt tænkeligt! (bl.a. hjemrejse, behandling i hjemlandet ). Nu hvor hun har svensk personnummer har vi fri adgang til det svenske sundhedsystem, og har derfor med Cignas accept opsagt den meget dyre forsikring (ca. 8-9.000 for 1 år).
Men nu har Migrationsverket lige skrevet til os i forbindelse med udstedelse af en opholdstilladelse, at de kræver bevis for, at vi har tegnet den samme omfattende privat sygeforsikring, som vi tegnede da min hustru skulle have et svensk personnummer hos Skatteverket, og det selv om min hustru nu, qua hendes svenske personnummer, har fri adgang til det svenske sundhedsystem .... Er der nogen i dette forum, som har erfaring med dette, altså at man trods svensk personnummer og fri adgang til det svenske sundhedsystem mm stadig skal tegne en privat sygeforsikring for at få opholdstilladelse godkendt hos Migrationsverket?

OBS: vi er begge bosat i sverige på fælles adresse, og har begge svensk personnummer - jeg arbejder i Danmark, hun er under uddannelse - hun har det Blå sygesikringskort fra Danmark. Vi har søgt om opholdstilladelse efter både EU-regler og de svenske regler.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 07.07.2019 11:46:00
af skaanebo
Ja, det er desværre ikke nok kun at blive folkeregistreret. For at få opholdstilladelse/opholdskort hos Migrationsverket, skal man have en privat sygeforsikring. Så I må tegne en ny forsikring og så annullere den efterfølgende, når opholdskort/opholdstilladelse er i hus.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 07.07.2019 13:06:13
af PoulC
Mange tak for det præcise svar Skaanebo .. vi tegner en sygeforsikring hos Cigna på ny

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 11.07.2019 07:03:39
af bastian
De svenske myndigheder må ikke forskelsbehandle folk med opholdstilladelse fra EU, det står højt og tydeligt i reglerne.
Klag over afgørelsen.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 11.07.2019 08:34:57
af PoulC
Vi har netop tegnet en sygeforsikring hos CIGNA til knap DKK 10.000!

Jeg ser gerne henvisninger til afgørelser truffet i sager som denne Bastian, baseret på de regler i EU-lovgivningen, som du henviser til. Men også gerne en udtalelse fra ÆUG om dette emne ... det kunne jo være, at de svenske myndigheder fejlfortolker eller overfortolker lovgivningen på dette område.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 12.07.2019 12:06:24
af skaanebo
Krav om forsikring stilles i øvrigt ikke, hvis man søger efter national lovgivning. Så I kan også vælge kun at søge om opholdstilladelse og ikke om opholdskort.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 12.07.2019 12:58:40
af PoulC
Tak for endnu en prisværdig oplysning Skaanebo ...

Vi har søgt efter såvel de nationale regler som EU-reglerne, og nuancen ml. opholdstilladelse og "uppehållskort" gennemskuede jeg ikke før din besked her ... tak for din hjælp ))

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 13.07.2019 18:10:14
af bastian
https://europa.eu/youreurope/citizens/r ... band-Equal treatment

During their stay, your spouse, children and grandchildren should be treated as nationals of the host country, notably regarding access to employment, pay, benefits facilitating access to work and enrolment in schools.

Even if they are staying as tourists, they should not, for example, have to pay higher fees to visit museums or when buying transport tickets.children/index_en.htmEn klokkeklar overtrædelse af EU regler som står HØJERE en nationale regler......

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 16.07.2019 13:38:40
af skaanebo
Men man må gerne stille krav til “personer med tilstrækkelige midler”, dvs. når hovedpersonen ikke er arbejdstager i bopælslandet.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 22.07.2019 08:58:06
af PoulC
Blot til orientering for jer der har været så flinke, at supportere os omkring emnet Sygeforsikring i Sverige, så kan jeg fortælle, at min hustru fik brev fra Migrationsverket den 18. juli om at uppehålsskort var bevilget for de næste 5 år.

Sygeforsikringen, som vi tegnede hos CIGNA for anden gang! ... har vi derfor opsagt (hvilket er muligt, forudsat man ikke har gjort brug af den - jeg har været i kontakt med andre forsikringsselskaber, men ingen af dem tillader opsigelse af policen inden for de 12 md., som de svenske myndigheder kræver, at man tegner den for)

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 22.07.2019 10:59:33
af Sabrina35
Hej - jeg står i den situation, at jeg og min mand fra Morocco skal have tegnet en sygeforsikring, i og med han kommer til Sverige på turistvisum, og vi skal søge opholdstilladelse gennem både svenske nationale regeler og EU - regeler. Ved første punkt, vil jeg høre om vi kan tillægge besøgs - visumsansøgningen med en startsforsikring fra Morocco, der er gældende i alle Schengen - lande. Er der en beløbsgrænse på hvor højt den skal kunne dække. I Casablanca hvor min mand kommer fra, har vi besøgt et forsikringsbureau der siger, at de har en forsikring gældende til et år, den skulle dog være ret billig. Omkring 500 danske kroner. Jeg ville høre om vi kan tegne den for 1 år, og derefter i de sidste 6 måneder inden afgørelsen om opholdstilladelse tilfalder, kan lave en ny forsikring, og hvilke forsikringer kan vi i så fald tegne ? ( evt firmanavne )

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 22.07.2019 12:56:58
af skaanebo
CIGNA er eneste forsikringsselskab, jeg har hørt om, som Migrationsverket godkender i forhold til udstedelse af opholdskort, hvor hovedpersonen er “person med tilstrækkelige midler”.

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 23.07.2019 12:23:10
af Sabrina35
Hejsa 🙂 okay, har skrevet til dem og forhørt mig lidt. Mit spørgsmål gik snarere ud på, om min mand i forbindelse med besøgs- visum ansøgningen, kan tegne en sygeforsikring i Morocco, også inden den udløber tegne en Cigna forsikring?

Re: Sygeforsikring i Sverige

: 23.07.2019 12:26:00
af skaanebo
ja, det burde fint kunne lade sig gøre.