Side 1 af 1

2-10 uger, er det det eller??

: 17.07.2008 08:16:44
af Ivana
Hej Allesammen.

Efter al den fokus som har været i medierner på det sidste omkring EU-reglerne, så er jeg selv blevet i tvivl, og ved ikke længere hvad man skal tro.

Er der nogen der ved hvor længe man helt præcist skal arbejde i et EU land.

Har i evt. en dygtig advokat i kan anbefale?

Pft
Ivana :P

: 17.07.2008 08:26:08
af Nanna
Hej Ivana,

for at lyde rigtigt udlaendingeserviceagtigt - det er en kontkret vurdering i hver enkelt sag. Der er af gode grunde ingen der har faaet svar endnu, saa det er stadig uvidst.

Nanna

: 17.07.2008 09:13:05
af monies
Hej
På nyidanmarks hjemmeside står der at det skal være mindst to ugers arbejde. Men åbenbart skal betingelserne være helt specielle, for at man må søge til Danmark efter så kort tid. Det er meget meget svært at få klar besked. BRH sagde i pressen at man godt kan komme til Danmark efter så kort tid, hvis f.eks. ens far var død og man skulle arve firmaet :shock:
Jeg synes stadig det hele er utroligt uldent, og hvis der skal bestemte betingelser til, for at komme tilbage til Danmark efter et par uger er vi jo lige vidt. Vi ved stadig igenting om kravene.

Mvh Monies

: 17.07.2008 09:31:32
af Ivana
Tak for hurtig respons:)

Som du siger Monies, så er det hele lidt uldent, men jeg ved bare ikke helt hvor man skal starte, og om jeg så virkelig er nødsaget til at tage orlov 10 uger, medmindre arb. udstationere mig.

Jeg er usikker og i tvivl om en del ting, og man ved ikke rigtig hvad man skal tro, men det er rart at vide at man ike er den eneste :P

: 17.07.2008 14:05:07
af fundiver199
Du skal være opmærksom på, at det ikke er nok, at du har boet og arbejdet i et andet EU-land. Din ægtefælle skal også have boet der sammen med dig og vel at mærke have opnået en opholdstilladelse, hvilket let kan tage meget længere tid end 2 uger.

Det kan godt være, at svarene fra Udlændingeservice stadig er uldne, men i virkeligheden er sagen vist relativt enkel, når det kommer til stykket. EU-reglerne giver således IKKE mulighed for, at et medlemsland kan stille krav til varigheden af et arbejdsophold i et andet EU-land, ligesom der heller ikke kan gives afslag med den begrundelse, at arbejdsopholdet primært havde til formål at omgå de nationale regler for familiesammenføring.

Er opholdstilladelsen i f.eks. Sverige først i hus, vil jeg derfor mene, at det bare er om at indgive en ansøgning og så se, hvad der sker.

: 17.07.2008 14:46:49
af Ivana
Min mand fik opholdstilladelse for godt et år siden, men jeg kan da ikke indgive en ansøgning når jeg ikke har arbejdet i sverige, du mener vel at jeg så skal indgive en ansøgning efter at have arbejdet i sverige 2-10 uger?

: 17.07.2008 16:59:49
af Selda
hej Ivana

Du siger du har en god advokat som du kan anbefale, er det en der har special kigger på familiesammenføringssager? Hvis det er Så vil jeg meget gerne have oplysningerne, har nemlig brug for en.

På forhånd tak held og lykke med det hele

: 17.07.2008 18:12:00
af Ivana
Hii Selda..

Nej jeg har ingen jeg er selv på jagt efter en som kan hjælpe mig..

: 17.07.2008 23:18:04
af fundiver199
Hej Ivana.

Ja, du skal finde dig et job i Sverige og herefter skal du enten sige dit danske job op eller tage orlov fra det, og så arbejde et par uger for den svenske arbejdsgiver.

Det, der nu står helt klart, er, at det i princippet ikke har nogen som helst betydning, om du arbejder i 1 uge eller 1 år for den svenske arbejdsgiver.

Derimod er der tidligere givet afslag til folk, som havde fuldtidsjob i Danmark og kun et bijob i Sverige. Hvis jeg selv stod i situationen ville jeg derfor ikke turde modtage hverken løn eller feriepenge fra min danske arbejdsgiver, medens jeg arbejdede for den svenske.