Side 1 af 1

Søge ophold fra hjemland

: 26.01.2016 09:00:57
af s.københavn
Hej,

Kan man ansøge fra sit hjemland ved både EU regler og de svenske regler, hvis ægtefællen der er bosat i Sverige, og indgiver ansøgningen i Sverige på vegne af sin ægtefælle i hjemlandet.

Det skal siges at ægtefællen bliver i hjemlandet og ansøgningen bliver derfor ikke indleveret personligt.

Endvidere skal man jo normalt kunne dokumenter det blå sygesikringsbevis når man søger via eu regler. Hvad gør man når man ikke kan få det fordi ægtefællen opholder sig i hjemlandet? Normalt kan det jo opnås hvis den herboende ægtefælle (bosat i Sverige) arbejder i DK og ægtefællen bor med en i Sverige men uden arbejde.

Håber nogle kan svare.

På forhånd tak.

Re: Søge ophold fra hjemland

: 26.01.2016 11:52:19
af skaanebo
Ansøgningen skal jo netop indleveres personligt af den person, som søger om opholdstilladelse/opholdskort. Og det skal ske hos Sveriges ambassade i det pågældende land.

Re: Søge ophold fra hjemland

: 26.01.2016 15:07:08
af s.københavn
Personen som har afleveret for hendes mand er blevet oplyst af migrationsverket at det kunne hun godt. Hun har allerede indgivet efter svenske regler og vil nu indgive efter EU regler. Hendes mand er stadig i hans hjemland. Hvilke konsekvenser har det så? Hvordan kunne hun få lov at indgive ansøgningen i første omgang?

Kan du svare på det med det blå sygesikring også?

Re: Søge ophold fra hjemland

: 26.01.2016 22:16:35
af skaanebo
Det lyder meget mystisk, for man kan ikke søge på vegne af en anden person. Man skal personligt søge om opholdstilladelse/opholdskort.

Det blå kort bliver jo et problem. Jeg ved ikke, hvordan I skal tackle det.