Familiesammenføring i Finland

Her kan du skrive om/søge information om hvorledes du/I kan benytte EU-reglerne til at bo sammen i både Danmark og andre EU-lande, f.eks. Sverige, Norge eller Tyskland.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
huli
Indlæg: 2
Tilmeldt: 05.11.2019 09:42:45

Familiesammenføring i Finland

Indlæg af huli » 05.11.2019 10:18:19

Hej med jer. Jeg har forsøgt at finde lidt info omkring familiesammenføring efter eu retten dog i Finland. Og kan ikke rigtig finde noget brugbart. Derfor vil jeg høre om der var hjaelp at hente her i gruppen. Det er saadan at jeg er tyrkisk gift og har boet i tyrkiet sammen med min mand i 5 år og vi har også en datter på 2,5 år. Min datter og jeg er dansk statsborger.

Jeg har så fået et job tilbud i Finland og har også fundet en lejlıghed. hvilket er super laekkert for det betyder at jeg kan familiesammenføres med min mand i et eu land og måske senere flytte tilbage hjem til Dk via eu reglerne.. Men hvor skal vi starte? Er det fx det samme regler og krav som i sverige? Er det bedst at han kommer til finland med turist visum først og man så derefter kan søge om familiesammenføring? Jeg håber der er nogen derude som har et eller flere gode råd til mig.

Jeg har prøvet at kigge på diverse finske websider men der står mest om familiesammenføring for finske statsborger.
Hvad gør vi? Håber der en nogen til at vejlede os. 😊 Og tak fordi du finde aeug ❤️🙏

mh
Indlæg: 10041
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Familiesammenføring i Finland

Indlæg af mh » 05.11.2019 14:45:14

Du går ind her, og læser det grundigt: https://www.aegteskabudengraenser.dk/fa ... eureglerne

Og her: https://www.infofinland.fi/sv/flytta-ti ... iljemedlem >
https://www.infofinland.fi/sv/flytta-ti ... %20Suomeen

Det vil være lettest at din mand ankommer på besøgs-/turistvisum, og så, når du selv er blevet registreret som fastboende søger om EU-opholdskort.

Og ja, det er meget lig de svenske krav, og du kan som nordisk statsborger flytte uden videre. Der er vistnok ingen erfaring med Finland her i ÆUG, men i og med at al info i Finland skal være på både svensk og finsk, skulle det være nogenlunde nemt at finde frem til det, du har brug for at vide.
mh

huli
Indlæg: 2
Tilmeldt: 05.11.2019 09:42:45

Re: Familiesammenføring i Finland

Indlæg af huli » 05.11.2019 19:59:26

Det er guld vaerd tusinde tak 😊

Besvar