ÆF/FS

Her kan du skrive om/søge information om få din ægtefælle / partner sammenført til Danmark efter de almindelige danske regler.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Erkanher
Indlæg: 6
Tilmeldt: 15.02.2020 09:37:45

ÆF/FS

Indlæg af Erkanher » 05.03.2020 16:36:51

Kære Alle
Min søster og hendes mand har indgivet ansøgning om FS. Kan det passe at han, Da han er tyrkisk statsborger, ikke skal betale for ansøgningen om FS
De har afleveret FA1 blankettet i sidste uge.

mh
Indlæg: 10070
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: ÆF/FS

Indlæg af mh » 07.03.2020 21:09:44

Det kommer an på ... læs nedenstående, og ingen af dem må være både dansk og tyrkisk statsborger, da en dansk/ tyrkisk statsborger i fs-sager anses for at være dansk og altså IKKE kan drage fordel af reglerne for tyrkiske arbejdstagere.

https://www.nyidanmark.dk/da/Ord-og-beg ... B2527C7F70

"Tyrkiske statsborgere
Tyrkiske statsborgere, der er omfattet af associeringsaftalen mellem EU og Tyrkiet, er ikke omfattet af reglerne om gebyrbetaling. Tyrkiske statsborgere, der søger om opholdstilladelse på baggrund af beskæftigelse i Danmark, skal således ikke betale gebyr.

Tyrkiske statsborgere som ansøger om opholdstilladelse på baggrund af deltagelse i ph.d.-studier ved ESS, skal heller ikke betale gebyr.

Tyrkiske statsborgere, som søger om forlængelse af opholdstilladelse eller om permanent opholdstilladelse, og som er økonomisk aktive som arbejdstagere, selvstændige erhvervsdrivende eller tjenesteydere, er også fritaget for betaling af gebyr.

Endvidere er man fritaget for betaling af gebyr, hvis man søger om opholdstilladelse, om forlængelse af opholdstilladelse eller permanent opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring med en herboende tyrkisk statsborger, der er økonomisk aktiv som arbejdstager, selvstændig erhvervsdrivende eller tjenesteyder. "

https://www.nyidanmark.dk/da/Ord-og-beg ... D61DB6DF19
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar