HJÆLP! :(

Her kan du skrive om/søge information om få din ægtefælle / partner sammenført til Danmark efter de almindelige danske regler.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
NiigarCemm
Indlæg: 1
Tilmeldt: 27.08.2019 21:06:07

HJÆLP! :(

Indlæg af NiigarCemm » 27.08.2019 21:23:06

Hej,

Jeg har søgt om familiesammenføring og d. 3. september er der gået de 10 mdr. Jeg fik et brev fra US igår, om at de vil have min mands uddannelses bevis på original sprog samt oversættelse . (Hvilket jeg havde sendt da jeg indsendte alle mine dokumenter). Der står også i brevet “Såfremt det tekniske gymnasium kan sidestilles med en dansk erhversuddannelse skal vi også bede om dokumentation om dette”..
Det skal lige siges min mand er uddannet svejser.
Efter brevet fra US ringede jeg til uddannelsesministeriet og de fortalte mig at det kan tage op til 2 måneder om at få dette dokumentation hvilket ikke hjælper mig noget som helst. Da US har givet mig 3 ugers frist for at sende det ind til dem. Hvad gør jeg? Nogen som kan hjælpe mig??? Står virkelig i en svær situation. Jeg har er link med at det er en erhversuddannelse i DK - https://www.sde.dk/uddannelser/robot-te ... d/svejser/ Synes i jeg skal sende det ind til ks? Hvad havde i gjort?

Linnegaard
Indlæg: 26
Tilmeldt: 26.06.2019 18:26:48

Re: HJÆLP! :(

Indlæg af Linnegaard » 28.08.2019 05:11:57

Hej...

Copy fra Integrationskravet.
(Du har været under uddannelse i mindst 6 år
Du kan opfylde én af betingelserne i integrationskravet ved at have været under uddannelse i Danmark i mindst 6 år. Ud af de 6 år skal mindst 1 år være en sammenhængende fuldtidsuddannelse ud over grundskolen og 10. klasse, og uddannelsesforløb, der er gennemført i udlandet, kan ikke medregnes.

Du skal have gennemført de 6 års uddannelse forud for, at din ægtefælle/samlever søger om opholdstilladelse. Det er et krav, at du har mindst 1 års fuldtidsuddannelse på en erhvervs- eller studiekompetencegivende uddannelse og at uddannelses forløbet har været sammenhængende. Det kan fx være uddannelsesforløb på en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse på en offentlig anerkendt uddannelses institution.)

Din mand har jo gået i folkeskolen og derefter taget en 2 årig erhvervsudannelse hvor kravet er mindst 1 år så det er jo fint (som jeg forstår det) jeg læser, jeg ville få bestilt beviset fra uddanelsesministeriet så er det på vej, sende linket omkring uddannelsen hvor der står det er en 2 årig erhvervs uddannelse samt hans uddannelses bevis hvor der også sikkert står det er en 2 årig uddannelse..

Dette er som jeg forstår og læser kravene, måske der er andre mere erfarne her der kan hjælpe dig... Tror det løser sig for dig :-)

Rayskull
Indlæg: 9
Tilmeldt: 10.01.2019 11:19:32

Re: HJÆLP! :(

Indlæg af Rayskull » 28.08.2019 08:49:11

Det er mig der har sendt Nigar til ÆUG's forum, fra et Facebook opslag, da der er mange herinde der kan hjælpe.
Situationen er den, at det er Nigar's mand fra Tyrkiet der søger familiesammenføring, og hans 4 årige uddannelse er taget i Tyrkiet.

Linnegaard
Indlæg: 26
Tilmeldt: 26.06.2019 18:26:48

Re: HJÆLP! :(

Indlæg af Linnegaard » 28.08.2019 16:19:36

Rayskull skrev:
28.08.2019 08:49:11
Det er mig der har sendt Nigar til ÆUG's forum, fra et Facebook opslag, da der er mange herinde der kan hjælpe.
Situationen er den, at det er Nigar's mand fra Tyrkiet der søger familiesammenføring, og hans 4 årige uddannelse er taget i Tyrkiet.
Nåå så fik jeg byttet om på vært og ansøger... Sorry..

mh
Indlæg: 9886
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: HJÆLP! :(

Indlæg af mh » 28.08.2019 17:19:26

Kontakt det tyrkiske konsulat, og spørg om de ikke har officielt materiale på engelsk om det tyrkiske uddannelsessystem. Hvis han har en bestået uddannelse fra et teknisk gymnasium, er den 100% sikkert at sidestille med en dansk.

Konsulatet: Consular Section:+45 39 20 55 00 Man-Fre kl. 09:00 - 12:30 / 14:00 - 17:30

consulate.copenhagen@mfa.gov.tr
mh

Besvar