Familiesammenført i Danmark – kan vi flytte frit rundt i EU?

Her kan du skrive om/søge information om få din ægtefælle / partner sammenført til Danmark efter de almindelige danske regler.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Cami91
Indlæg: 3
Tilmeldt: 25.10.2017 17:14:18

Familiesammenført i Danmark – kan vi flytte frit rundt i EU?

Indlæg af Cami91 » 04.04.2019 23:04:36

Hej allesammen!

Min colombianske kæreste og jeg søger snart partnervisum (familiesammenføring) i Danmark. Hans søster bor i Belgien, og mine bedste veninder bor PT. i Tyskland og Portugal.

Hvis ikke min kæreste, som er geoteknisk civilingienør, får arbejde nogenlunde hurtigt i DK, kunne vi godt finde på at udforske vores mulighder i andre EU-lande, hvor vi allerede har venner/familie. Jeg er selvstændig og kan tage mit job med mig –og jeg er dansk statsborger, så for mig er det ikke et problem. Men jeg er bekymret for visummet til min kæreste og begrænsninger derved.

Ideelt set ville vi bare blive boende i Colombia indtil vi fik det danske visum – og først flytte til Europa når papirene er i orden, så min kæreste kan blive i sit arbejde hernde så lang tid som muligt. Der er også nogle fordele med danskundervisning som gør at det er attraktivt at få visum efter de danske regler (som vi iøvrigt opfylder).

Men når man søger efter de danske regler er der jo så mange regler om både hvor man skal bo (størrelse bolig), garanti fra banken på 100.000, evt. regler om hvor lang tid man skal bo i DK for at forny visum, og det ene og det andet. Så nu er jeg helt i tvivl om vi overhovedet kan tillade os at være så frie og bevæge os rundt i EU med et partner-visum fra Danmark, hvis det bliver nødvendigt - eller vi får lyst på et tidspunkt at bo i et andet EU-land?

Hvad er jeres tanker om dette? Kan vi frit flytte til et andet EU-land hvis vi finder en god jobmulighed for min kæreste andetsteds?
Er der nogen ting jeg bør være opmærksom på hvis vi gør dette? Hvad vil i anbefale?

Tusind tak for jeres svar på forhånd. Der er virkelig nogle ildsjæle herinde <3

Knus,
Cami

DortheM
Indlæg: 519
Tilmeldt: 01.06.2017 09:09:56

Re: Familiesammenført i Danmark – kan vi flytte frit rundt i EU?

Indlæg af DortheM » 05.04.2019 00:09:25

Når din partner har fået familiesammenføring med dig efter de danske regler, så kan I tage på ferie til andre EU-lande i op til 3 måneder, men I kan ikke bosætte jer i et andet EU land, uden at han så mister sin opholdstilladelse i Danmark.

Hvis I vil bo i et andet EU land skal I så gøre brug af EU reglerne til at bosætte jer i det pågældende land. Og det samme igen hvis I flytter til et andet EU land.

Den fri bevægelighed for at bo og arbejde i forskellige EU lande gælder kun statsborgere i EU landene.

mh
Indlæg: 10070
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Familiesammenført i Danmark – kan vi flytte frit rundt i EU?

Indlæg af mh » 05.04.2019 16:47:40

Læs her: https://www.aegteskabudengraenser.dk/fa ... eureglerne

Der gælder samme regler i hele EU, og reglerne kan også bruges i EØS-landene og Schweiz. Kig også her:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?la ... &catId=457

Før I vælger land, bør I undersøge sådan noget som sygesikring, som fx i DK er gratis når man har opholdsret, men ikke er det i Schweiz. Du kan finde oplysninger ved at google ‘flytte til x-land’; i mange tilfælde er der også facebook-grupper, hvor man kan få oplysninger, fx ‘Danskere i x-land’ eller ‘Danske kvinder i udlandet’. Man skal dog søge om at blive medlem af grupperne for at kunne slå spørgsmål op, og det kan tage nogle uger før man bliver lukket ind.
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar