HALLØJ, hjœlp med 24-reglen.

Her kan du skrive om/søge information om få din ægtefælle / partner sammenført til Danmark efter de almindelige danske regler.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
havvand
Indlæg: 20
Tilmeldt: 11.07.2008 12:08:46

HALLØJ, hjœlp med 24-reglen.

Indlæg af havvand » 11.07.2008 12:20:41

Hej

Jeg er en ung fyr på 22 som har fundet damen i sit liv i Australien. Vi vil begge meget gerne til Danmark og bo, men efter hvad jeg har kunne lœse mig til er den en ordenlig omgang at skulle igennem.

Vi har snakket om at hun skulle tage en uddannelse i DK og når den var endt ville vi begge vœre over 24 og så skulle det vœre en del lettere for hende at komme til at bo i DK.

Jeg lœste så artiklen fra Berlingske omkring det med Svergie og tœnkte det måske var en vej ind. Da det jo koster små 300.000 at tage en universitets uddannelse i DK er det en meget dyr vej ind i DK.

Så jeg ville høre hvordan det hœnger sammen hvis vi gerne vil bo i Danmark. Hvad skal vi gøre for at kunne dette når vi begge er under 24.

Hvordan med Svergie-løsningen? Hvad skal man helt prœcist gøre.

Har det noget et sige at hun er fra Australien??

Til sidst ville jeg høre om der er nogen der ved om hun stadig skal betale for sin uddannelse eller om hun kan tage den gratis hvis hun kommer ind i Danmark på EU-reglerne om familiesammenføring.

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: HALLØJ, hjœlp med 24-reglen.

Indlæg af fundiver199 » 16.07.2008 01:37:58

Da du er under 24 år kan du og din kæreste desværre ikke søge om familiesammenføring i Danmark efter de nationale danske regler. Hvis I vil bo i Danmark med det samme, er der derfor ikke anden mulighed, end at hun kommer hertil for at studere eller evt. for at være au-pair pige.

"Sverigesløsningen" vil sige, at man bosætter sig i Sverige, men at den danske part stadig arbejder eller læser i Danmark og altså dermed pendler frem og tilbage over grænsen hver dag. Gør man det, kan man enten søge familiesammenføring efter de nationale svenske regler eller efter EU-reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed. Sverige accepterer således, i modsætning til Danmark, at man kan søge familiesammenføring efter EU-reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed, også selvom den udenlandske part ikke tidligere har haft opholdstilladelse i et andet EU-land.

Hvis man bor i Sverige, kan den udenlandske part arbejde eller læse (gratis) i Sverige, men ikke i Danmark før vedkommende evt. er blevet svensk statsborger.

Det, som har været meget fremme i pressen den seneste uges tid, er, at danskere også kan benytte EU-reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed til at søge familiesammenføring i Danmark, hvis de i en periode bor og arbejder eller evt. blot søger arbejde i et andet EU-land.

Hvis du og din kæreste bosætter jer i Sverige, så skal I ifølge det svar, som Integrationsministeriet har givet Berlingske Tidende, blot vente til hun har fået opholdstilladelse og du har arbejdet i nogle få uger for en svensk arbejdsgiver, før I kan flytte til Danmark og søge familiesammenføring efter EU-reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed.

I skal så bare være klar over, at familiesammenføring efter EU-reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed ikke giver din kæreste ret til at modtage hverken starthjælp, bistandshjælp, SU eller gratis danskundervisning. I skal derfor forsørge jer selv 100%, men slipper så til gengæld også for alle de forskellige danske krav. I skal f.eks. ikke stille nogen bankgaranti på 57.000 DKK, og I har lov til at bo i en hvilken som helst lovlig bolig altså også f.eks. en fremlejet bolig eller hos dine forældre.

At din kæreste er fra Australien har ingen betydning, da lovgivningen alene skelner mellem EU-borgere og ikke-EU-borgere. Hvis din kæreste kommer til Danmark efter EU-reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed, så har hun ret til gratis at tage en uddannelse i Danmark, men hun kan som tidligere skrevet ikke modtage SU under sin uddannelse.

Besvar