Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Her kan du skrive om/søge information om ægteskab og vielse i DK og udlandet.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
KhonKaen
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11.09.2018 07:36:36

Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af KhonKaen » 08.08.2019 16:33:28

Hej.
Jeg håber at blive gift med min kæreste, som er Thai lady og vi har kendt hinanden i næsten 2 år.
Jeg har været 5 gange i Thailand.

Jeg er lige igang med at skal have lavet en ægteskabsattest fra Familieretshuset, jeg er igang med at få samlet papirene og få overst til dansk.

Er der nogen som har erfaring med at få ægteskabsattest gennem familieretshuset?

Derefter skal ægteskabsattesten sendes til den Danske ambassade sammen med andre papirer, hvis/når det bliver godkendt på Den Danske Ambassade i Bangkok, kan vi så blive gift i Thailand eller skal jeg selv også en tur på den Thailandske Ambassade og derefter få oversat papirene, så jeg kan bruge dem i Danmark.

Bare kom med alt hvad i tænker.

Mr. Mister
Indlæg: 24
Tilmeldt: 26.09.2017 21:41:44

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af Mr. Mister » 08.02.2020 20:56:29

Hejsa,

Jeg kan nok ikke hjælpe dig særligt meget da jeg selv står i samme situation, men ville høre om du er blevet klogere på dine spørgsmål - Og er det noget du vil dele med os andre i så fald?

Mvh

Linnegaard
Indlæg: 70
Tilmeldt: 26.06.2019 18:26:48

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af Linnegaard » 09.02.2020 08:40:30

Hejsa...

Jeg er også på vej til giftemål i Thailand og er lige kommet hjem fra Bangkok hvor jeg fik alle papier klaret i denne omgang :-) I kan læse på um.Thailand hjemmeside om hvordan det foregår og hvilke papier de ønsker.

Først skal der laves en ægteskabs attest her i Danmark. Og den formular finder i på famileretshusets hjemmeside. Når og hvis i afl, alle oplysninger tager det ca en uges tid. (Tror kun der gik 3-4 dage her i Januar for mig)

Ægteskabs attest skal afleveres på Dansk ambassade i Bangkok og de skal have mindst 7 arbejds dage til behandling af denne, Når så den er færdig skal den legaliseres hos Thai ministerium. når det så er gjort er den danske part klar til at blive gift... Den Thailandske part skal selvfølgelig også have sine papier klar.

Husk alle papier der er nødvendige fra de Thailandske part, skal være oversat til engelsk eller Dansk og legaliseres inden aflevering..Det kan også blive gjort samme sted som attest fra Dansk ambassade skal legaliseres.

Det er noget af en omgang :-)

Linnegaard
Indlæg: 70
Tilmeldt: 26.06.2019 18:26:48

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af Linnegaard » 09.02.2020 09:00:23

Glemte at nævne at efter ægteskab skal attesten fra rådhuset (Amphur) legaliseres på Thai ministerium og derefter afleveres hos Dansk ambasade for godkendelse :-) Når det er gjort skal papier afl. i Danmark så de kan registrere ægteskabet

KhonKaen
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11.09.2018 07:36:36

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af KhonKaen » 18.03.2020 09:47:44

Hej og tak for svarene.
Det er en stor omgang, da alle mine papirer ikke kunne godkendes fra start, så tog det omkring 4 måneder at få tilladelsen til at giftes i Thailand.
Nu mangler jeg at få legaliseret de sidste stempler fra Den Danske Ambassade i Thailand. Det skulle gerne kunne ske indenfor de næste uger ved Consular Affairs i Thailand.

Det er meningen at papirerne sendes i Thailand, fra min kommende hustru, hun skal have en fuldmagt fra mig, er der nogen som ved hvor jeg henter den.

Jeg kontakter Den Thailandske Ambassade i DK senere i dag.

Pas på jer selv og god dag

Linnegaard
Indlæg: 70
Tilmeldt: 26.06.2019 18:26:48

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af Linnegaard » 19.03.2020 18:47:19

Hvad er det hun helt konkret skal sende for dig som kræver en fuldmagt ?

Og husk din ægteskabs attest kun dækker i 4 måneder, og spørger du om mulighed for forlængelse pga. corona får du blot oplyst at du kan læse på attest hvornår den udløber, intet om at de vil undersøge om de kan hjælpe på nogen måde... :-(

Så umildbart er det ikke tidspunktet at sende ansøgning om ægteskabsattest... (Min mening)

KhonKaen
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11.09.2018 07:36:36

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af KhonKaen » 31.03.2020 08:54:47

Det var CONFIRMATION OF FREEDOM TO MARRY, som hun skulle have godkendt stemplerne fra Den Danske Ambassade, hos det Thailandske Udenrigsministerie Thailand.
Som du skriver får jeg bare det svar, at læse hvad der står på dokumentet fra Familieretshuset, da jeg spurgte til eventuel forlængelse og ja så der skal laves et nyt på et tidspunkt.
Hvornår vil fremtiden vise.
Hilsen og god dag

Linnegaard
Indlæg: 70
Tilmeldt: 26.06.2019 18:26:48

Re: Giftes i Thailand, hvad kan laves hjemmefra

Indlæg af Linnegaard » 31.03.2020 15:21:31

Hendes CONFIRMATION OF FREEDOM TO MARRY tror jeg ikke skal forbi den danske ambasade, den skal være oversat til engelsk og legaliseret fra thai ministerium og vedhæftes til ansøgning om ægteskabsattest hos famillieretshuset, det var sådan jeg gjorde og desvære må gøre igen.... Hmm..


Indgåelse af ægteskab i Thailand
Ægteskab i Thailand skal indgås på et lokalt distriktskontor ("amphur") for at være juridisk gyldigt. Et lokalt distriktskontor svarer til et dansk rådhus. En vielse i en kirke, en moské eller ved en munkeceremoni er ikke juridisk gyldigt i Thailand og dermed heller ikke i Danmark.

For at en dansk statsborger kan indgå ægteskab i Thailand, kræver de thailandske myndigheder, at ambassaden udsteder en attest på engelsk og thailandsk, der bekræfter forskellige informationer om personen. Denne attest skal ambassaden udstede for alle danske statsborgere, som ønsker at indgå ægteskab i Thailand, uanset hvor den danske statsborger normalvis er bosat.

For at ambassaden kan udstede en attest med de påkrævede informationer, skal vi se følgende dokumentation:

• Ægteskabsattest udstedt af din (seneste) hjemkommune i Danmark, hvis I begge er danske statsborgere eller har tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark. Har I ikke begge dansk statsborgerskab eller tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark, skal du søge om ægteskabsattesten ved Familieretshuset.
• Dokumentation for indkomst f.eks. pensionsmeddelelse eller årsopgørelse. Hvis du er bosiddende i Thailand og uden arbejde, bedes du i stedet forevise din thailandske bankbog.
• Kopi af billedsiden i dit pas
• Udfyldt oplysningsskema (find skemaet her)
• Kopi af din kommende kones ID kort eller pas
• Evt. adresse i Thailand, hvis du ønsker attesten tilsendt med anbefalet post
• Kopi af kvittering for betaling af ambassadens gebyr + evt. forsendelsesgebyr

OBS: Ambassaden skal se din ægteskabsattest fra din (seneste) hjemkommune i Danmark eller Familieretshuset (singlecertifikat eller bopælsattest med civilstand kan ikke benyttes).

Besvar