Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Her kan du skrive om/søge information om ægteskab og vielse i DK og udlandet.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Sgr
Indlæg: 85
Tilmeldt: 27.05.2015 14:27:00

Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af Sgr » 27.05.2015 14:50:15

Visum er på plads i passet. Men i følge reglerne for visum kan det annulleres. Og hvis man indleder en ægteskabssag før partneren er ankommet til Danmark, så er en af de ting som bliver undersøgt om man har en gyldigt visum. Det betyder at ægteskabsmyndigheder vil kontakte visummyndigheder, og jeg spekulerer derfor på om det kan bevirke at visummet bliver annulleret. Er der nogen erfaringer med det?

Årsagen til at vi gerne vil indlede ægteskabssagen er sagsbehandlingstiden, så mit næste spørgsmål vil være: Er der steder i Danmark hvor sagsbehandlingen er rimelig kort?

Hvis det nu ikke er tilfældet hvordan ser det så ud i Sverige (jeg har hørt om Borås, men kan ikke finde noget konkret på nettet) eller andre steder i Schengen? Hvis ikke vi kan blive gift hurtigt i Danmark så kan andre lande godt bruges.
Senest rettet af Sgr 27.05.2015 15:00:29, rettet i alt 1 gang.

skaanebo
Indlæg: 12137
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af skaanebo » 27.05.2015 14:56:24

Der er ingen ægteskabsmyndigheder, som kontakter nogen "visummyndigheder". Vielsesforretteren skal blot se pas og gyldigt visum.

Sgr
Indlæg: 85
Tilmeldt: 27.05.2015 14:27:00

Re: Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af Sgr » 27.05.2015 15:42:55

Hmm, det vil være godt om det er korrekt, men jeg/vi er blevet bedt om at skrive under på en blanket der hedder "Samtykke til indhentning og/eller videregivelse af personoplysninger" hvor der på forhånd er oplyst at tilladelsen gives til indhentning udelukkende af "paskontrol og gyldigt opholdsgrundlag". Kort sagt, som jeg læser det, kommunen vil tjekke om de personer de vil tillade bliver viet har disse ting, hvilket betyder at visummet vil blive tjekket før visumholderen er i landet.

Alternativet er 7 ugers ekspeditionstid efter ankomst til Danmark.

Det er allerede oplyst at efter ankomsten til landet skal vi møde op personligt på kommunen så de ved selvsyn kan konstatere at vi er dem vi har påstået at være. På det tidspunkt kan kommunen reelt nemt se at begge parter har lovligt ophold, men det er tilsyneladende ikke tilstrækkeligt.

resser
Indlæg: 166
Tilmeldt: 05.03.2010 09:56:13
Geografisk sted: København

Re: Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af resser » 27.05.2015 20:15:27

Visum systemet er desværre indrettet sådan at de på forhånd mistænker om et visum besøg på 90 dage bliver længere og dermed i visumsystemets øjne så bliver misbrugt.
så hvis man på forhånd ønsker at gifte sig, så ti stille om det, Gifter man sig så lidt senere i visumtiden, når ankomst kontrollerne er overstået, så kan man derefter søge om familiesammenføring, som så overtrumfer visumreglerne.

Sgr
Indlæg: 85
Tilmeldt: 27.05.2015 14:27:00

Re: Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af Sgr » 27.05.2015 22:08:30

Og det svar leder så til om det er klogest at tie stille indtil at alle er i Danmark er et godt råd?

I bekræftende fald hvor finder man de korteste sagsbehandlingstider? Små kommuner (eller Ærø, Tønder etc.) siger historien, men kan man søge i en anden kommune end den man bor i?

Og Borås i Sverige skulle gøre det i en ruf, men når jeg kigger på svenske hjemmesider kan jeg ikke finde noget om det, og ingenting der siger hvordan svenskere håndterer udlændinger (her under danskere) som ønsker at blive gift der. For hvis Sverige eller et andet Schengen land har en hurtig vej, så kan et bryllup nemt lægges der.

fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af fundiver199 » 28.05.2015 10:36:52

Du ser spøgelser ved højlys dag. Det, at have planer om at gifte sig, er ikke en grund til at nægte visum. Det er kun, hvis ansøgeren direkte oplyser, at han/hun har tænkt sig at søge om familiesammenføring under besøget i Danmark, at visum vil blive nægtet.

Og man behøver jo ikke nødvendigvis at søge om familiesammenføring i Danmark, bare fordi man er gift med en, der bor her. I modsat fald skulle det jo være umuligt at få visum til at besøge en ægtefælle. Og det forholder sig lige stik modsat. Alle kan tværtimod som udgangspunkt få visum til at besøge deres ægtefælle, undtagen personer fra lande i det, der hedder Hovedgruppe 5, som pt. omfatter Somalia og Syrien.

Når vi i forum råder til, at man ikke i en visumansøgning skal fortælle om ægteskabsplaner, er det fordi, det er visumansøgningen uvedkommende. Og som sådan kan det kun give anledning til forvirring, hvis man begynder at komme ind på det.

Det kan også give anledning til, at man blive spurgt, om man vil søge om familiesammenføring, efter man er blevet gift. Og så kan man jo komme til at dumme sig ved at svare ”ja”. Eller man kan blive misforstået. Så derfor er det lettere ikke at komme ind på det, med mindre man direkte bliver spurgt.

Men hvis en dansk vielsesmyndighed af ubegribelige årsager skulle finde anledning til at underrette en dansk ambassade om, at man har bedt om at få udstedt en prøvelsesattest, så er det bare ”nå”, da oplysningen ingen som helst betydning har for ambassadens behandling af visumansøgningen.

Det kan højest føre til, at man vil blive ringet op og stillet det spørgsmål, som man skal huske at svare ”nej” til, og som jeg allerede har omtalt.

fundiver199
Indlæg: 15458
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Visum i hus... men hvad så hvis man påbegynder en ægteskabssag inden ...

Indlæg af fundiver199 » 28.05.2015 10:41:50

Det er selvfølgelig temmelig forvirrende, at man på den ene side har lov til at søge om familiesammenføring under et visumophold i Danmark og dermed få processuelt ophold, til ansøgningen er behandlet. Men på den anden side kan man ikke få et visum, hvis man har til hensigt at gøre det.

Forklaringen er, at visumreglerne er fastlagt i Schengenkonventionen, og skal følges af alle de lande, der udsteder schengenvisa. Hvorimod reglerne for indgivelse af ansøgninger om familiesammenføring er fastlagt i dansk lov.

Så de to regelsæt er bare ikke koordineret med hinanden. Og i dette tilfælde er det altså den danske lovgivning, der er mest lempelig. Hvilket sikkert kommer bag på mange, da vi jo har ry for at have en ”stram udlændingepolitik”. Men det gælder altså ikke på lige netop dette område. Hvilket vi vel i ÆUG kun skal være glade for.

Besvar