skilsmisse og nyt ægteskab

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
sambita
Indlæg: 18
Tilmeldt: 24.01.2010 22:27:29

skilsmisse og nyt ægteskab

Indlæg af sambita » 24.01.2010 22:47:39

Hej.
Håber meget der er nogen der kan hjælpe os med at svare på et par spørgsmål..
Min kæreste er gift i Danmark, men de skal snart skilles. Lige pt er han i sit hjemland, og har været der siden 5 october 2009. Planen var at han skulle hjem (til Danmark) til marts, men har besluttet sig for at forlænge sit ophold i hjemlandet, da han jo skal skilles og ikke har noget at være der for pt, da jeg ikke er i Danmark grundet studier i udlandet. Han har haft opholdstilladelse siden 15. october 2007. Hvis jeg har forstået det hele ret, så betyder det at han må være uden for DK i op til 12 måneder. eller?
Er skilsmissen gyldig fra den dag de begge skriver under? og hvor hurtigt kan han gifte sig bagefter? Planen er at gifte os, og så starte forfra i sammenføringsmøllen.. Men jeg er usikker på om det kan lade sig gøre med det samme efter han er blevet skilt, eller om han skal forlade landet derefter. ??

Håber ikke det blev for kringlet.

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: skilsmisse og nyt ægteskab

Indlæg af fundiver199 » 24.01.2010 23:23:49

Normalt skal man da vist nok være separeret i et stykke tid, før man kan blive skilt, så jeg er ikke sikker på, at det er noget, der lige kan klares fra den ene dag til den anden. Men det ved andre sikkert meget mere om end jeg.

Det er heller ikke nødvendigvis nogen god idé, at din kæreste kaster sig lige fra det ene ægteskab og ind i det andet, da det godt kan føre til mistanke om proforma. Altså at han kun gifter sig for at kunne få en ny opholdstilladelse.

Så alt i alt er det nok mest realistisk at regne med, at han bliver nødt til at forlade Danmark i en periode, og så komme tilbage, når alle papirerne er gået i orden for jer.

mh
Indlæg: 10009
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: skilsmisse og nyt ægteskab

Indlæg af mh » 27.01.2010 12:27:07

Det lyder, som om kæresten venter på at separationstiden udløber, og der kan søges om skilsmisse, for enten søger man om omgående skilsmisse pga utroskab, vold ell. de få andre grunde, der kan bruges, eller så søger man om separation med henblik på skilsmisse, hvorefter man skal være separeret mindst 6 mdr., før man sammen kan søge om skilsmisse. Er parterne helt enige om at det skal være slut, kan de sammen søge skilsmisse 6 mdr. og 1 dag efter datoen for separation, og så bliver de skilt inden for nogle få uger.
Når den ene ægtefælle er udlænding, sender statsforvaltningen meddelelse til US om skilsmissen, uanset om vedkommende har permanent ophold eller ej, og dernæst skriver US til vedkommende for at høre, om der er en eller anden god grund til at opholdstilladelse IKKE skal inddrages. Man skal således ikke straks ud af DK, så snart blækket på skilsmissebevillingen er tørt, men vil have 2-4 uger til evt. at begrunde, hvorfor man skulle have lov at blive 8)
mh

Besvar