Opkrævning af børnebidrag fra udlandet.

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
sbh
Indlæg: 1
Tilmeldt: 14.04.2013 22:58:26

Opkrævning af børnebidrag fra udlandet.

Indlæg af sbh » 13.05.2020 09:37:53

For nogen år siden mødte jeg gennem mit arbejde en mand fra Filippinerne. Vi planlagde at blive gift, skulle bo sammen i Danmark og jeg blev gravid.
Han har vedkendt sig faderskabet, men forholdet holdt desværre ikke og han bor i dag på Filippinerne.
Han er ikke i stand til at hjælpe økonomisk og som ene forsørger sidder jeg temmelig hårdt i det. Jeg ville derfor søge om børnebidrag via udbetaling danmark.

Jeg har snakket med familieretshuset der fortalte at udbetaling danmark vil sende opkrævningen videre til skat, der så skal opkræve det fra Filippinerne. Jeg er ikke interesseret i at ruinere manden, eller det der er værre, så vil høre om der er nogen der har erfaring med opkrævningen af børnebidrag fra Filippinerne? Jeg kan se at Filippinerne er med i FN-konvention landene, men hvad betyder det i praksis? Er det det samme beløb der opkræves, et mindre beløb, vil den Filippinske stat overhoved opkrævet noget fra ham, eller hvordan fungere det?

Besvar