Side 1 af 1

Skilsmisse indenfor 3 år

: 11.04.2018 11:48:19
af akanana
Hej.
Jeg står i den situation at min kæreste har været gift med en "norsk" statsborgerskab kvinde inden vi mødte hinanden. De har fået et barn sammen som nu er 1.5år. Hun LOVEDE ham at de ikke skulle skilles før efter 3år så han havde mulighed for at søge om ophold.

Men nu har hun frataget ham alt ansvar fra hans barn og vil skilles. Der er 6 måneder tilbage til han kan søge om ophold.

Har lige nogle spørgsmål.

1. de har fælles forældre myndighed og det er det hun er sur over at hun ikke må få lov at få den. Hun fratager ham alt ansvar fra at se sin søn, selvom han forsøger ihærdigt at se ham.

2. Kan hun virkelig have så stor en indflydelse på at han bliver smidt ud med det samme af landet?

3. Jeg ved fra ham at hun er psykisk syg.

4. har han INTET overhovedet at skulle have sagt? det kan da ikke passe at en kvinde som hende bare kan få ham smidt ud. Han har fuldtidsjob, går på sprogskole og bor sammen med mig. Så han har ingen problem overhovedet med at forsørge sig selv.

KH a

Håber virkelig i kan hjælpe os !!!

Re: Skilsmisse indenfor 3 år

: 11.04.2018 19:42:53
af mh
Jo, det passer skam fint.

Han har ophold på grundlag af et ægteskab OG samliv med den person, han er gift med, og den betingelse sk.... han højt og flot på. Så det vil være helt efter bogen, hvis han mister sin opholdsret.

Re: Skilsmisse indenfor 3 år

: 11.04.2018 19:48:11
af skaanebo
Der er næppe nogen eksperter i norsk lovgivning her på forum. Det lyder som om, din ven har brug for en norsk advokat, hvis det handler om norske forhold.

Re: Skilsmisse indenfor 3 år

: 12.04.2018 00:09:24
af akanana
Han er IKKE kommet til landet pga af hende. De har mødt hinanden i dk og er så blevet gift efterfølgende.

Jeg forstår bare ikke, hvordan han Intet har at sige i forhold til hans søn. Det er jo helt absurt at de kan fratage ham alt ansvar for hans søn, som han vil gøre alt i verden for?

Men vi må jo bare fortsat kæmpe.
Tak for svar.

Re: Skilsmisse indenfor 3 år

: 13.04.2018 16:59:46
af mh
"Hun LOVEDE ham at de ikke skulle skilles før efter 3år så han havde mulighed for at søge om ophold." ?? Det lyder ikke som om det fra starten var det helt store, forkromede 'for-ever-after'-forhold.

Spørgsmålet om forældremyndighed er ikke noget, moderen blot kan afgøre selv. Det er de norske myndigheder som afgør, om faderen fortsat skal have del i forældremyndigheden, eller om moderen eller faderen skal have den alene.

Re: Skilsmisse indenfor 3 år

: 24.04.2018 23:08:43
af SigneLassen
Hvis kun den ene part vil skilles, tager seperationen så ikke 6 måneder - og hvis det så passer med de forkromede 3 års ægteskab, er det så ikke fint? Jeg går ud fra, at forholdet foregår i Danmark?

Re: Skilsmisse indenfor 3 år

: 25.04.2018 16:46:00
af mh
@ SigneLassen, manden som måske nok ikke vil skilles lige nu bor jo altså sammen med en anden kvinde end hustruen, så hustruen kan få en straks-skilsmisse på grundlag af utroskab.