Er der nogen risiko? Opholdt sig mere end 2 år

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Anne Alver
Indlæg: 127
Tilmeldt: 19.06.2008 09:19:09
Geografisk sted: Danmark

Er der nogen risiko? Opholdt sig mere end 2 år

Indlæg af Anne Alver » 22.10.2017 13:02:04

Jeg har en bekendt, som er udlænding og blev familiesammenført med en dansker for ca. 9 år siden.
Deres ægteskab går ikke godt, og han har nu fundet en anden lejlighed og vil ikke have hende med.
Hvis de så ikke længere har fælles adresse, er grundlaget for hendes ophold jo væk.
https://www.nyidanmark.dk/da-dk/ophold/ ... ophoer.htm kan jeg læse:
"Hvis udlændingen har opholdt sig 2 år eller mere i Danmark frem til samlivsophævelsen, vil det som udgangspunkt være tilstrækkeligt til, at opholdstilladelsen bevares." Det står under afsnittet om voldramte, så det gælder måske ikke andre? Han har dog brugt en masse psykisk vold mod hende, men det kan måske være svært at dokumentere.

I et andet afsnit læser jeg nedenstående i kursiv:
Udlændingens personlige forhold tages i betragtning
Hvis der er personlige forhold hos udlændingen, som gør, at en inddragelse eller en nægtelse af forlængelse vil være særligt belastende for den pågældende, vil opholdstilladelsen alligevel ikke blive inddraget eller nægtet forlænget.

Udlændingestyrelsen ser bl.a. på:

Udlændingens tilknytning til det danske samfund herunder hvor lang tid, udlændingen har været i Danmark
.
Hun har været her 9 år i denne omgang, men har vel været her i totalt 27 år, afbrudt af nogle år tilbage i sit fødeland.

Alder, helbredsforhold og andre personlige forhold.
Hun er i 40'erne. Hun er rask, er uddannet i Danmark og har fuldtidsjob.

Tilknytningen til personer, som bor i Danmark.
Hendes børn er voksne, er født her og er danske statsborgere. De er meget tæt knyttet til hende. Derudover har hun fætre og nevøer, som også bor her.

Konsekvenser for herboende nære familiemedlemmer.
Hendes børn vil tage det meget tungt, hvis hun skal forlade landet. Den yngste har haft trauma pga. tidligere, hvor hun var væk i nogle år.

Manglende eller lille tilknytning til hjemlandet.
Hun har ikke sine forældre mere, men har nogle søskende, der bor der.

Om udlændingen vil lide overlast i hjemlandet.
Måske psykisk, da hun er væk fra sine børn.

Skal hun søge ny opholdstilladelse og i så fald hvilken formular? Kan ikke rigtig finde en,der passer på deres side.

mh
Indlæg: 9974
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Er der nogen risiko? Opholdt sig mere end 2 år

Indlæg af mh » 23.10.2017 07:37:58

Voksne børn hjælper ikke på chancen for at bevare opholdstilladelse, og de andre ting du nævner næppe heller, MEN hun vil formodentlig kunne søge om at bevare opholdstilladelsen på grundlag af reglen om fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft:
https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/ ... skraft.htm
mh

Anne Alver
Indlæg: 127
Tilmeldt: 19.06.2008 09:19:09
Geografisk sted: Danmark

Re: Er der nogen risiko? Opholdt sig mere end 2 år

Indlæg af Anne Alver » 24.10.2017 14:15:05

mh skrev:
23.10.2017 07:37:58
.. hun vil formodentlig kunne søge om at bevare opholdstilladelsen på grundlag af reglen om fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft:
https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/ ... skraft.htm
det kan hun så ikke, da hun ikke har haft nuværende job i 2 år.

Men som sædvanlig er oplysningerne på Nyidanmark uklare.
Hvis man har positive briller på, så vil man jo tro, at det er helt sikkert, at hun vil kunne bevare sin opholdstilladelse, fordi det vil skade hende, hendes børn og hendes arbejdsplads, alle hendes kunder, SKAT samt alle hun ellers kender her, hvis hun skal forlade landet. Hun kom hertil, da hun selv var teenager, har taget uddannelse her og født sine børn her. Men ser man på det med det syn, at formålet for udlændingestyrelsen, er at komme af med enhver udlænding, som det er muligt, så kan det gå den forkerte vej.

mh
Indlæg: 9974
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Er der nogen risiko? Opholdt sig mere end 2 år

Indlæg af mh » 25.10.2017 10:57:57

Med så langvarig samlet tilknytning til DK burde hun kunne bevare sin opholdstilladelse.

PS: Med 'overlast i hjemlandet' menes, om man ville blive udsat for politisk/etnisk/religiøs forfølgelse eller være i stor risiko for æresdrab. Ikke om man ville savne sin familie i DK.
mh

Besvar