Side 1 af 1

Skilsmisse efter EU-regler

: 02.09.2017 11:55:21
af SigneLassen
Hej alle,

Jeg har læst lovgivningen og forummet herinde, men ikke desto mindre er det en alvorlig sag, så jeg vil meget gerne lige have det skåret ud i pap. Jeg skriver på vegne af en bekendt, som jeg prøver at rådgive :)

Han er palæstinenser og er gift med en dansk kvinde og fået ophold efter EU-reglerne. Han blev gift for 3 år siden i Italien, og han har boet 2 år i Danmark. De er ikke sammen længere, men er forblevet gift på papiret for hans skyld. Han er selvforsørgende og har et lavindkomstarbejde, men han har ikke søgt offentlig hjælp på noget tidspunkt og har ikke planer om det.

Hun vil gerne skilles, så hun på sigt kan få børn med en anden, uden at han bliver registreret som far.

Her er mine spørgsmål/konklusioner, som jeg meget gerne vil have bekræftet :)
Så vidt jeg forstår, så kan han blive skilt nu, hvis datoen for vielsen i Italien ligger 3 år tilbage.
Han kan søge permanent opholdstilladelse som på almindelig vis om 3 år.
Det har ingen betydning, at de blev gift i Italien og først registrerede deres ægteskab i Norge (det andet EØS-land) for 2,5 år siden (efter de ankom til Norge, går jeg ud fra, men nogle måneder senere end vielsesdatoen).

På forhånd tak!

Re: Skilsmisse efter EU-regler

: 07.11.2017 15:32:52
af marial
Hvis de blev gift for tre år siden har det ingen betydning om det er sket i Italien, så længe ægteskabet er gyldigt og kan dokumenteres. Kravet om tre års ægteskab vil være opfyldt. Det seneste år af deres ægteskab skal have været her i landet. Det har ingen betydning om de lever sammen her i landet. De kan således godt være separeret og stadig opfylde 1 års kravet.

For at for lov at blive i landet skal han kunne forsøge sig selv, enten som arbejdstager, selvstændig eller han skal kunne dokumentere at han råder over indtægter eller formue så han ikke bliver en byrde for det offentlige. Det forhold at han ikke søger om social hjælp er ikke nok i sig selv.

Tudsubegrænset opholdstilladelse kan han søge om efter 5 års lovligt ophold.