Kan udenlandsk par blive dk skilt?

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
MLH
Indlæg: 2
Tilmeldt: 18.04.2017 12:09:13

Kan udenlandsk par blive dk skilt?

Indlæg af MLH » 18.04.2017 12:33:15

Jeg har en filippinsk kæreste som er filippinsk gift, vi har prøvet at få ægteskabet annulleret på Filippinerne, men det blev nægtet da advokaten har lavet en fejl. Kan de få skilsmisse i Danmark? Jeg har hørt at Filippinerne godtager danske skilsmisser.

mh
Indlæg: 9974
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Kan udenlandsk par blive dk skilt?

Indlæg af mh » 18.04.2017 12:44:58

Hvis parret, eller en af dem, bor i DK, kan de blive skilt i DK.

Skilsmisse ved statsforvaltningen (bevilling) anerkendes som regel ikke uden for de nordiske lande, mens en skilsmissedom har større chance for at blive anerkendt.

Skilsmisser 'gælder' ikke automatisk i andre lande, og hvert land har sine egne regler og procedurer for anerkendelse. Mig bekendt anerkender Filippinerne kun skilsmisser, hvor kun den ene part er filippiner.

I øvrigt er det en ret omstændelig og dyr affære at få anerkendt en dom:
http://www.philstar.com/freeman-opinion ... e-courts-1
mh

MLH
Indlæg: 2
Tilmeldt: 18.04.2017 12:09:13

Re: Kan udenlandsk par blive dk skilt?

Indlæg af MLH » 18.04.2017 13:31:06

Ja, så må vi prøve at starte forfra i et andet rets område på Filippinerne. Hvis det er muligt.

Vi vil ikke gå i højesteret på Filippinerne med sagen da vi har fået 2 afslag i sagen nu og med samme begrundelse. Sagen har kørt over de sidste 5 år, så jeg er ved at være lidt desparat. Og hvis vi går i højesteret med sagen og taber er alt håb ude.

mh
Indlæg: 9974
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Kan udenlandsk par blive dk skilt?

Indlæg af mh » 18.04.2017 17:18:04

Det kan blive særdeles vanskeligt. Som altovervejende hovedregel skal man have bopæl i landet. Hvor hurtigt man opnår status som bosiddende er dog særdeles forskelligt.

Hvis begge parter kan få visum til USA, og kan blive mindst 6 uger i Nevada, vil de være bosiddende og kunne søge skilsmisse.

Hvis de tager til Guam (også USA), kan de søge allerede efter 7 dages ophold, men processen vil tage 4-5 uger derefter.

Det er dog stadig tvivlsomt, om Filippinerne vil anerkende skilsmissen.
mh

Besvar