Min voldelige mand

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Samarah
Indlæg: 5
Tilmeldt: 14.04.2017 11:52:18

Min voldelige mand

Indlæg af Samarah » 17.04.2017 12:52:01

Jeg er såå træt af min voldelige mand han er bare voldelig mange gange uden grund. Jeg vil meget geren blive skilt men problemet er at jeg er familesammenført fra ikke vestlige land så hvis jeg forlader ham skal jeg forlader Dk ,hvilket jeg vil bestemt ikke.
Jeg har boet i Danmark i 6 år (gift 7 år) ,har ikke barn, læser til HF og får su.
Kan jeg blive i dk efter skilsmisse?
Jeg har også søgt gennem kvote 2 til lærer uddannelse chansen til at jeg komme ind er stor , så kan jeg få SU efter skilsmisse?
Oh my god jeg er voldsomt målløs :( hjælp mig pleas

mh
Indlæg: 9974
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Min voldelige mand

Indlæg af mh » 17.04.2017 17:10:33

Hvis du har beviser for volden, har du mulighed for at bevare din opholdsret: http://www.voldmodkvinder.dk/opholdstilladelse.asp

Også, hvis du kommer ind på en videregående uddannelse, og derpå bliver skilt. Du kan få SU, selv om du bliver skilt: http://www.su.dk/su/udenlandsk-statsbor ... dst-5-aar/
mh

Samarah
Indlæg: 5
Tilmeldt: 14.04.2017 11:52:18

Re: Min voldelige mand

Indlæg af Samarah » 17.04.2017 22:04:25

Tak for svaret mh,
Jeg tør ikke anmelde ham da bange for hans hævn. :(
Hvad så med HF , altså hvis jeg ikke kommme ind gennem kvote 2.Jeg har kun 3 fage tilbage i at færdiggøre HF. Kan jeg få SU under ungdomsuddannelse?
Og sidste spørgsmål : hvilken skema skal udfyldes efter skilsmisse for nye opholdstilladelse?

mh
Indlæg: 9974
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Min voldelige mand

Indlæg af mh » 18.04.2017 12:34:53

Når du bliver skilt, sender statsforvaltningen (eller domstolen, hvis du skal den vej for at få skilsmisse) besked til US om at du nu er skilt, og så sender US dig på et tidspunkt et brev, hvor de spørger om du kan angive grunde til at de ikke skal inddrage din opholdstilladelse.

Når du får brevet, skriver du tilbage og angiver dine grunde. Find en retshjælp i nærheden af, hvor du bor, så du kan få hjælp af en jurist til at få alt det med, der tæller. Hjælpen er gratis, hvis du har indtægt under 315.000/år, så er du på SU kvalificerer du til gratis hjælp, og retshjælpen kan skrive brevet for dig.

Fx, hvis du bor i Århusområdet denne:
http://www.aarhusretshjaelp.dk/#
Ellers google 'retshjælp', så finder du
mh

Besvar